Видео - НБА, финале Запада: Томпсон спасао Вориорсе, одлука у Оукленду!

Голден Стејт Вориорси победили су Оклахома Сити Тандер 108:101 и изједначили на 3-3 у финалу Запада НБА плеј-офа.

Кошарка 29.05.2016 | 13:00
Видео - НБА, финале Запада: Томпсон спасао Вориорсе, одлука у Оукленду!

Вориорси су тако надокнадили заостатак од две победе па ће на свом паркету имати шансу да изборе нови дуел са Кливленд Кавалирсима у борби за титулу.

Јунак "ратника" у Оклахоми био је Клеј Томпсон који је постигао рекордних 11 тројки за укупно 41 поен.

Томпсон је 19 поена постигао у последњем периоду, погодивши четири тројке за првих седам минута, чиме је помогао Вориорсима да надокнаде осам поена заостатка са старта квартала.

"Стеф ми је рекао пре последње четвртине: "Ово је твој тренутак. Направи шоу и уживај". Примио сам те речи у срце и трудио се да будем агресиван", рекао је Томпсон.

Тандер је доминирао на свом паркету у овој серији, али су Вориорси постигли 21 тројку из 44 покушаја, док је домаћин имао тек 3/23.

Фантастичан меч одиграо је и Стефен Кари убацивши 31 поена уз 10 скокова и 9 асистенција, док је Дрејмонд Грин додао по 12 поена и ухваћених лопти, 6 асистенција и три украдене лопте.

Након поменуте серије Томпсона, Кари је "везао" две тројке, изједначивши на 99:99 три минута пре краја, а онда је његов "брат" одао још једну за преокрет на 104:101 на 90 секунди пре краја меча.

Уследила је грешка Вестбрука и промашај Томпсона, плеј Тандера је изгубио још једну лопту што је овај пут полагањем казнио Кари. Под притиском фантастичног Андреа Игудале, Вестбрук је погрешио и трећи пут у низу и Вориорси су стигли до победе.

"Како смо се нашли у овој ситуацији људи су почели да сумњају у нас. Седми меч ће бити најтежа утакмица у нашим животима. Тежи од овога. Враћамо се кући, сви сад мисли да је готово, али ће бити много теже. Али ако се будемо држали нашег плана, све ће бити добро", рекао је Грин.

Тандеру овај пут није помогло одлично вече његовог најбољег тандема, Кевин Дурент је постигао 29 поена уз 7 скокова, а Расел Вестбрук додао 28 поена уз 11 аисстенција, 9 скокова и 4 украдене лопте.

Међутим, заједно су погодили тек 20 од 58 шутева, а посебно су били лоши са дистанце убацивши тек једну тројку из 13 покушаја.

Двоцифрен учинак имали су још Серж Ибака са 13 поена, 9 скокова и 3 блокаде, те Андре Роберсон са 11 поена и 8 ухваћених лопти.

Седми, одлучујући меч финала Запада на програму је у ноћи између понедељка и уторка у Оукленду.

Само девет тимова је у историји успело да преокрене 1-3!

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар