Какав преокрет! Сако ослобођен оптужби за допинг, може на ЕУРО!

Коначно добра вест за Французе!

Фудбал 29.05.2016 | 11:20
Какав преокрет! Сако ослобођен оптужби за допинг, може на ЕУРО!

Велеобрт у случају Мамаду Сакоа.

Дефанзивац Ливерпула кажњен је пре месец због коришћења супстанци за сагоревање масти и проглашен позитивним на допинг тесту. Међутим, та казна је престала да важи јер је правни тим очигледно "прогурао" своју тезу да те супстанце нису биле на списку недозвољених.

"Санкција због допинга је истекла и Сакоу је дозвољено да настави своје професионалне активности. Наредних дана та одлука биће и званично потврђена", објавио је у суботу француски лист "Л' Екип"

У таквој ситуацији, селектор Француске Дидије Дешан теоретски ће моћи да користи чврстог дефанзивца на Европском првенству, иако његово име није ставио на прелиминарни списак.

Коначна одлука о Сакоовом (26) наступу на континенталном такмичењу биће донета до 31. маја, када ће селекторима истећи рок за регистрацију играча. За сада је сигурно да ће одбрана "Галских петлова" бити и те како ослабљена неиграњем Рафаела Варана (Реал) и реалном могућношћу да и Жереми Матје (Барселона) такође због повреде прескочи ЕУРО.

Што се тиче Сакоовог клупског статуса, енглески лист "Ливерпул Ехо" спекулисао је ове недеље да би клуб са Енфилда могао да се захвали Французу на сарадњи због казне. Међутим, та ситуација сада би могла да буде потпуно промењена.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар