Kakav preokret! Sako oslobođen optužbi za doping, može na EURO!

Konačno dobra vest za Francuze!

Fudbal 29.05.2016 | 11:20
Kakav preokret! Sako oslobođen optužbi za doping, može na EURO!

Veleobrt u slučaju Mamadu Sakoa.

Defanzivac Liverpula kažnjen je pre mesec zbog korišćenja supstanci za sagorevanje masti i proglašen pozitivnim na doping testu. Međutim, ta kazna je prestala da važi jer je pravni tim očigledno "progurao" svoju tezu da te supstance nisu bile na spisku nedozvoljenih.

"Sankcija zbog dopinga je istekla i Sakou je dozvoljeno da nastavi svoje profesionalne aktivnosti. Narednih dana ta odluka biće i zvanično potvrđena", objavio je u subotu francuski list "L' Ekip"

U takvoj situaciji, selektor Francuske Didije Dešan teoretski će moći da koristi čvrstog defanzivca na Evropskom prvenstvu, iako njegovo ime nije stavio na preliminarni spisak.

Konačna odluka o Sakoovom (26) nastupu na kontinentalnom takmičenju biće doneta do 31. maja, kada će selektorima isteći rok za registraciju igrača. Za sada je sigurno da će odbrana "Galskih petlova" biti i te kako oslabljena neigranjem Rafaela Varana (Real) i realnom mogućnošću da i Žeremi Matje (Barselona) takođe zbog povrede preskoči EURO.

Što se tiče Sakoovog klupskog statusa, engleski list "Liverpul Eho" spekulisao je ove nedelje da bi klub sa Enfilda mogao da se zahvali Francuzu na saradnji zbog kazne. Međutim, ta situacija sada bi mogla da bude potpuno promenjena.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar