Зидан исписао историју, освојио ЛШ са три позиције! Роналдо ЗНАО да ће погодити!

Фудбалери Реал Мадрида освојили су Лигу шампиона победом над градским ривалом Атлетико Мадридом после пенала. Кристијано Роналдо био је логично пресрећан после освајања титуле првака Европе.

Фудбал 29.05.2016 | 08:40
Зидан исписао историју, освојио ЛШ са три позиције! Роналдо ЗНАО да ће погодити!

Тренер ’Галактикоса’ Зинедин Зидан је тако ушао у историју као једини који је ово такмичење освајао као играч, асистент и тренер.

Све то је успео да уради са ’Краљевским клубом’, као играч 2002. године, а као асистент пре две сезоне против истог ривала. Тада је био десна рука Карла Анћелотија у стручном штабу.

Сва три финала су била јако драматична, 2002. године је Реал је повео голом Раула у деветом минтуу, да би само пет минута касније Лусио изједначио. Трофеј Реалу управо је донео Зинедин Зидан сјајним голом из волеја у финишу првог полувремена.

Пре две сезоне Атлетико је водио све до 93. минута када је Серхио Рамос изједначио. ’Јорганџије ’ су потпуно пале у продужетку и изгубиле са 4:1.

Сада је Реал повео, екипа Дијега Симеонеа је изједначила, а у пенал серији је после промашаја Хуанфрана све решио Кристијано Роналдо.

Кристијано Роналдо био је логично пресрећан после освајања титуле првака Европе.

Реал Мадрид је у финалу Лиге шампиона у Милану савладао Атлетико са 5:3 после бољег извођења једанаестераца, а одлучујући пенал постигао је управо Роналдо после промашаја Хуанфрана.

„Веома смо срећни, финала су увек тешка. Екипа је била сјајна и много се жртвовала. То је импресивно. Знао сам да ћу постићи победоносни пенал. Био сам самоуверен. Срећан сам, желим да поделим овај трофеј са свим навијачима Реала“, рекао је Португалац.

Реал је 11. пут у својој историји постао првак Европе, а Роналдо је трећи пут освојио 'ушати пехар'.

Серхио Рамос поново је био стрелац у финалу Лиге шампиона и поново је након финала држао пехар у рукама.

Ове суботе, његов гол није одлучио, али ове суботе он је подигао "ушати" трофеј први међу саиграчима, као капитен "краљевског клуба" - новог првака Европе.

"Ово је само награда за сав напоран труд који смо уложили. Знали смо да имамо јединствену прилику да испишемо историју и заиста мислим да смо све ово заслужили после бројних успона и падова ове сезоне", рекао је Рамос.

Његов саиграч, голман Кејлор Навас, није одбранио ниједан пенал играчима Атлетика. На његову срећу, Хуанфран погодио је стативу и омогућио Кристијану Роналду да стави тачку - са беле тачке.

"Ово сам сањао од детињства и данас могу да кажем да се стварно. Сан ми се остварио. Била је ово тешка година, али могу да захвалим богу да је био добар према мени. Био сам смирен током пенала, знао сам да ће у неком тренутку да промаше, а да ћемо ми погађати", рекао је Навас.

Везиста Реала Лука Модрић остао је без снаге у додатних пола сата игре, али је смогао снаге да остане на терену и дуже него што је могао.

После утакмице хрватски интернационалац рекао је:

"Заслужили смо победу. Жао ми је Атлетика, али ми је драго због нас и због ове велике победе. Ово је Реалово такмичење. Освојили смо 11. титулу. Овај трофеј припада Реалу и зато је Реал највећи клуб на свету. Морамо да останемо јаки", подвукао је Модрић.

Велико славље навијача Реала почело је одмах и трајаће дуго, дуго. Са друге стране, присталице Атлетика посматрали су их, сузних очију због још једне пропуштене прилике...

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар