Zidan ispisao istoriju, osvojio LŠ sa tri pozicije! Ronaldo ZNAO da će pogoditi!

Fudbaleri Real Madrida osvojili su Ligu šampiona pobedom nad gradskim rivalom Atletiko Madridom posle penala. Kristijano Ronaldo bio je logično presrećan posle osvajanja titule prvaka Evrope.

Fudbal 29.05.2016 | 08:40
Zidan ispisao istoriju, osvojio LŠ sa tri pozicije! Ronaldo ZNAO da će pogoditi!

Trener ’Galaktikosa’ Zinedin Zidan je tako ušao u istoriju kao jedini koji je ovo takmičenje osvajao kao igrač, asistent i trener.

Sve to je uspeo da uradi sa ’Kraljevskim klubom’, kao igrač 2002. godine, a kao asistent pre dve sezone protiv istog rivala. Tada je bio desna ruka Karla Anćelotija u stručnom štabu.

Sva tri finala su bila jako dramatična, 2002. godine je Real je poveo golom Raula u devetom mintuu, da bi samo pet minuta kasnije Lusio izjednačio. Trofej Realu upravo je doneo Zinedin Zidan sjajnim golom iz voleja u finišu prvog poluvremena.

Pre dve sezone Atletiko je vodio sve do 93. minuta kada je Serhio Ramos izjednačio. ’Jorgandžije ’ su potpuno pale u produžetku i izgubile sa 4:1.

Sada je Real poveo, ekipa Dijega Simeonea je izjednačila, a u penal seriji je posle promašaja Huanfrana sve rešio Kristijano Ronaldo.

Kristijano Ronaldo bio je logično presrećan posle osvajanja titule prvaka Evrope.

Real Madrid je u finalu Lige šampiona u Milanu savladao Atletiko sa 5:3 posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, a odlučujući penal postigao je upravo Ronaldo posle promašaja Huanfrana.

„Veoma smo srećni, finala su uvek teška. Ekipa je bila sjajna i mnogo se žrtvovala. To je impresivno. Znao sam da ću postići pobedonosni penal. Bio sam samouveren. Srećan sam, želim da podelim ovaj trofej sa svim navijačima Reala“, rekao je Portugalac.

Real je 11. put u svojoj istoriji postao prvak Evrope, a Ronaldo je treći put osvojio 'ušati pehar'.

Serhio Ramos ponovo je bio strelac u finalu Lige šampiona i ponovo je nakon finala držao pehar u rukama.

Ove subote, njegov gol nije odlučio, ali ove subote on je podigao "ušati" trofej prvi među saigračima, kao kapiten "kraljevskog kluba" - novog prvaka Evrope.

"Ovo je samo nagrada za sav naporan trud koji smo uložili. Znali smo da imamo jedinstvenu priliku da ispišemo istoriju i zaista mislim da smo sve ovo zaslužili posle brojnih uspona i padova ove sezone", rekao je Ramos.

Njegov saigrač, golman Kejlor Navas, nije odbranio nijedan penal igračima Atletika. Na njegovu sreću, Huanfran pogodio je stativu i omogućio Kristijanu Ronaldu da stavi tačku - sa bele tačke.

"Ovo sam sanjao od detinjstva i danas mogu da kažem da se stvarno. San mi se ostvario. Bila je ovo teška godina, ali mogu da zahvalim bogu da je bio dobar prema meni. Bio sam smiren tokom penala, znao sam da će u nekom trenutku da promaše, a da ćemo mi pogađati", rekao je Navas.

Vezista Reala Luka Modrić ostao je bez snage u dodatnih pola sata igre, ali je smogao snage da ostane na terenu i duže nego što je mogao.

Posle utakmice hrvatski internacionalac rekao je:

"Zaslužili smo pobedu. Žao mi je Atletika, ali mi je drago zbog nas i zbog ove velike pobede. Ovo je Realovo takmičenje. Osvojili smo 11. titulu. Ovaj trofej pripada Realu i zato je Real najveći klub na svetu. Moramo da ostanemo jaki", podvukao je Modrić.

Veliko slavlje navijača Reala počelo je odmah i trajaće dugo, dugo. Sa druge strane, pristalice Atletika posmatrali su ih, suznih očiju zbog još jedne propuštene prilike...

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar