РГ: Ноле лако са Беденеом, Серена се помучила са Кристином Младеновић!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић добио је трку са временом у суботу и пласирао се у осмину финала Ролан Гароса. Серена Вилијамс пласирала се у осмину финала Ролан Гароса победом над Кристином Младеновић.

Тенис 28.05.2016 | 22:15
РГ: Ноле лако са Беденеом, Серена се помучила са Кристином Младеновић!

После много проблема са кишом и померања мечева Ђоковић је ипак стигао да савладала натурализованог Британца Аљажа Беденеа са 6:2, 6:3, 6:3.

Меч је почео у 19.15х, па је Ђоковић морао да пожури како не би морао и у недељу да излази на терен. Српски тенисер је одиграо генерално веома добар меч, имао је неколико пропуста, али се сигурно неће много освртати на дуел са Беденеом кога је добио и други пут у исто толико окршаја.

Ривал најбољем играчу данашњице у борби за ново Грен слем четвртфинале биће Роберто Баутиста-Агус који је такође са 3-0 победио Хрвата Борну Ћорића.

Ток меча:

Српски тенисер концентрисано је ушао у меч очигледно решен да проведе што мање времена на терену. Добио је уводни гем без изгубљеног поена, а онда је одмах стигао до брејка искористивши трећу брејк прилику.

Бедене је у петом гему имао шансу да се врати резултатски у први сет, али је Ђоковић спасао брејк лопту сјајном бекхенд дијагоналом и повео је са 4:1. До краја првог сета Ђоковић је направио још један брејк и рутински је повео са 1-0 (6:2).

На старту другог сета Бедене је имао одличну прилику на сервис Ђоковића. Стигао је до 15:40, али је српски тенисер добио четири везана поена и повео је са 1:0. Новак је до брејка стигао у четвртом гему. Сачекао је неколико грешака ривала, а онда је брзо повео са 4:1.

Новак је у шестом гему поново одузео сервис ривалу, али ипак није завршио сет са 6:1. Бедене је вратио један брејк, смањио је на 5:3, али више од тога није могао - 6:3.

И трећи сет Ђоковић је одлично почео. Одмах је направио брејк, повео је са 2:0, али је дозволио Беденеу да се врати и изједначи. То га је унервозило јер је мрак падао у Паризу, а српски тенисер је свакако желео да меч заврши у суботу.

Ипак, српски тенисер се брзо консолидовао, направио је два брејка у наставку сета и прошао је у осмину финала.

Серена Вилијамс пласирала се у осмину финала Ролан Гароса победом над Кристином Младеновић.

Прва тенисерка света није блистала, имала је доста рпоблема против Младеновићеве, али је ипак посао завршила у два сета – 6:4, 7:6(10).

Од почетка је Францускиња показала да се неће лако предати. У првом сету је имала три брејк лопте на 4:4, али их је испустила и уследио је брејк Вилијамсове за 6:4.

У другом сету виђена је још већа драма. Меч је прекинут због кише пред тај-брејк, а када је настављен после два сата виђена је права драма. Вилијамсова је прво пропустила три меч лопте, потом је Младеновићева имала сет лопту, али ни она није била успешна.

На 10:9 Серена је испустила и четврту меч лопту, али је ипак три поена касније окончала посао – 12:10.

Њена наредна ривалка у Паризу биће Јелина Свитолина која је савладала Ану Ивановић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар