RG: Nole lako sa Bedeneom, Serena se pomučila sa Kristinom Mladenović!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobio je trku sa vremenom u subotu i plasirao se u osminu finala Rolan Garosa. Serena Vilijams plasirala se u osminu finala Rolan Garosa pobedom nad Kristinom Mladenović.

Tenis 28.05.2016 | 22:15
RG: Nole lako sa Bedeneom, Serena se pomučila sa Kristinom Mladenović!

Posle mnogo problema sa kišom i pomeranja mečeva Đoković je ipak stigao da savladala naturalizovanog Britanca Aljaža Bedenea sa 6:2, 6:3, 6:3.

Meč je počeo u 19.15h, pa je Đoković morao da požuri kako ne bi morao i u nedelju da izlazi na teren. Srpski teniser je odigrao generalno veoma dobar meč, imao je nekoliko propusta, ali se sigurno neće mnogo osvrtati na duel sa Bedeneom koga je dobio i drugi put u isto toliko okršaja.

Rival najboljem igraču današnjice u borbi za novo Gren slem četvrtfinale biće Roberto Bautista-Agus koji je takođe sa 3-0 pobedio Hrvata Bornu Ćorića.

Tok meča:

Srpski teniser koncentrisano je ušao u meč očigledno rešen da provede što manje vremena na terenu. Dobio je uvodni gem bez izgubljenog poena, a onda je odmah stigao do brejka iskoristivši treću brejk priliku.

Bedene je u petom gemu imao šansu da se vrati rezultatski u prvi set, ali je Đoković spasao brejk loptu sjajnom bekhend dijagonalom i poveo je sa 4:1. Do kraja prvog seta Đoković je napravio još jedan brejk i rutinski je poveo sa 1-0 (6:2).

Na startu drugog seta Bedene je imao odličnu priliku na servis Đokovića. Stigao je do 15:40, ali je srpski teniser dobio četiri vezana poena i poveo je sa 1:0. Novak je do brejka stigao u četvrtom gemu. Sačekao je nekoliko grešaka rivala, a onda je brzo poveo sa 4:1.

Novak je u šestom gemu ponovo oduzeo servis rivalu, ali ipak nije završio set sa 6:1. Bedene je vratio jedan brejk, smanjio je na 5:3, ali više od toga nije mogao - 6:3.

I treći set Đoković je odlično počeo. Odmah je napravio brejk, poveo je sa 2:0, ali je dozvolio Bedeneu da se vrati i izjednači. To ga je unervozilo jer je mrak padao u Parizu, a srpski teniser je svakako želeo da meč završi u subotu.

Ipak, srpski teniser se brzo konsolidovao, napravio je dva brejka u nastavku seta i prošao je u osminu finala.

Serena Vilijams plasirala se u osminu finala Rolan Garosa pobedom nad Kristinom Mladenović.

Prva teniserka sveta nije blistala, imala je dosta rpoblema protiv Mladenovićeve, ali je ipak posao završila u dva seta – 6:4, 7:6(10).

Od početka je Francuskinja pokazala da se neće lako predati. U prvom setu je imala tri brejk lopte na 4:4, ali ih je ispustila i usledio je brejk Vilijamsove za 6:4.

U drugom setu viđena je još veća drama. Meč je prekinut zbog kiše pred taj-brejk, a kada je nastavljen posle dva sata viđena je prava drama. Vilijamsova je prvo propustila tri meč lopte, potom je Mladenovićeva imala set loptu, ali ni ona nije bila uspešna.

Na 10:9 Serena je ispustila i četvrtu meč loptu, ali je ipak tri poena kasnije okončala posao – 12:10.

Njena naredna rivalka u Parizu biće Jelina Svitolina koja je savladala Anu Ivanović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar