Реал Мадрид 11. пут првак Европе

Реал Мадрид је дошао до 11. титуле првака Европе након што је савладао Атлетико Мадрид резултатом 5:3 након извођења једанаестераца. Након 120 минута сусрета резултат је гласио 1:1.

Свијет 28.05.2016 | 23:35
Реал Мадрид 11. пут првак Европе

Није могло без драме. Два гола, промашен једанаестерац, продужеци и пенали одлучили су финале Лиге шампиона, и Реал је у градском окршају на миланском Сан Сиру победио Атлетико за 11. титулу првака Европе - пеналима 5:3 (1:1, 1:0).

Било је то шаховско надмудривање Зинедина Зидана и Дијега Симонеа... Могао је Серхио Рамос да буде јунак, а Гризман трагичар, па је џокер тренера "јорганждија" Јаник Караско преузео улогу хероја која је на крају припала невидљивом Кристијану Роналду.

Мало је недостајало да у репризи финала од пре две године јунак буде исти. Тада се Рамос голом у судијској надокнади побринуо за продужетке после којих је Реал освојио трофеј, сада је био стрелац водећег гола, али се судбина бар на кратко осмехнула црвено-белим Мадриђанима.



Први од три кључна тренутка пре пенала одиграо се у 15. минуту - Крос је центрирао из прекида са леве стране, Бејл је главом пребацио лопту у петерац, а са два-три метра је Рамос, који је чини се био у милиметарском офсајду, матирао Облака за 1:0!

Прво полувреме је протекло у не баш садржаној и атрактивној игри, напротив. Рововска борба љутих градских ривала ускратила је публику у Милану за фудбалску магију. Кристијано Роналдо је био потпуно невидљив и није успео да прекине црну серију без поготка ни у петом мечу на Сан Сиру, али на његову срећу ни пулени Дијега Симеонеа нису били превише расположени.

Није било играча који је могао да тргне успаване “јорганџије”, одсечени Торес није имао ниједно додавање до паузе, а после предаха су пропустили велику шансу за изједначење.

Управо Торес је изнудио пенал у дуелу са Пепеом на самом старту другог дела, чинило се да ће финале бити изједначео, али је Гризман био актер другог кључног момента.

Са беле тачке је снажно шутирао и уздрмао пречку у 48. минуту. Није то много уздрмало Симеонеове пулене, били су бољи и енергичнији него у првом делу, што дуго нису успевали да крунишу.

Нису успели ни да казне повлачење Реала који нису имали шут у оквир гола од вођства до 70. минута када је Облак одбранио ударац Бенземе у сјајној шанси. Ипак, Симеоне је знао да повуче прави потез.



Увео је Јаника Караска у паузи између два дела и када је Реал грабио ка 11. титули првака Европе, талентовани Белгијанац је после фантастичне акције и волеј додавања Хуанафрана затресао мрежу у 79. минуту за продужетке.

Био је то трећи битан тренутак, у додатних пола сата није било узбуђења и као да су и једни и други чекали пенале.

Серију је отворио Лукас Васкез, а реванширао му се Антоан Гризман. Прецизан је био и Марсело, да би Габи снажним ударцем под пречку опет поравнао.

И Герет Бејл је био врло сигуран, као и Саул Нигет, такође левоноги фудбалер. Четврту серију је успешно започео Рамос, док је Хуанфран погодио стативу.

Јунак је био невидљиви Кристијано Роналдо који је решио пенал драму - 5:3!

(Блиц)

(Фото: Реутерс)

Коментари / 0

Оставите коментар