Руски предсједник стигао на Свету Гору

Руски предсједник Владимир Путин стигао је данас на Свету Гору где ће са руским патријархом Кирилом обиљежити 1.000 година присуства руских монаха на Атосу.

Свијет 28.05.2016 | 14:47
Руски предсједник стигао на Свету Гору

Руски предсједник ће најпре посјетити Кареју - пријестоницу и административни центар Свете Горе, где се налази Храм Протата.

Тамо ће га дочекати грчки предсједник Прокопис Павлопулос, као и чланови Светог Синода, преноси "Спутњик".

Прво ће у Храму Успења Пресвете Богородице бити одржана кратка молитва, затим ће Путин разговарати са члановима Светог Синода, након чега се очекује његово кратко обраћање јавности.

Послије тога ће Путин отићи у манастир Светог Пантелејмона, где ће га дочекати патријарх московски и цијеле Русије Кирил.

Након разговора руског предсједника са поглаваром Руске православне цркве, очекује се њихово кратко обраћање.

Извор: Мондо

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Петар

28.05.2016 12:57

Прави дрзавник И најпопуларнији предсједник у свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ПЕТРА

28.05.2016 13:16

САСВИМ СИ У ПРАВУ И ЈА СЕ СЛАЗЕМ СА ТОБОМ. ОБАМА И МЕРКЕЛ МУ НИСУ НИ ДО КОЉЕНА.

Name

Пеко

28.05.2016 13:53

Зивио нам 100 година узданице Православља

Name

Михаило Микић

28.05.2016 13:36

Светогорски Монаси који су познати по своме узвишеном духовном животу и верности Богу и Светом Православљу не одобравају сусрет између руског Патријарха Кирила и римског Папе да којег је дошло о. г. на Куби. Држећи се учења Светих Богоотаца Цркве као и одлука Васељенски и Помесни Сабора они римског Папу због тога сматрају за отпадника од Једне Свете Саборне и Апостолске Цркве Христове. Зато Светогорски Монаси сматрају издајником Светог Православља сваког оног ко се сусреће и са Папом разговара прије његовог покајања. Због тога ће ПРЕСЈЕДНИКА Русије Г. Путина и Патријарха Кирила сачекати само они Светогорски Монаси који то буду морали по своме задужења да ураде. Путин треба Светогорцима да објасни зашто Он подржава екуменизам Патријарха Кирила и одржавање идућег мјесеца Великог Сабора Православни цркава на Криту, на коме треба по мишљењу многих богослова да дође до прећутно уједињења са римокатоличком вјерским заједницом без њезиног покајања. Ћутањем о томе се издаје Бог и Свето Православље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

браво

28.05.2016 13:49

Зна човјек бити предсједник. Поздрав и свака част што је дошао на Свету Гору. Света Гора је извориште човјечанства.

ОДГОВОРИТЕ