Ruski predsjednik stigao na Svetu Goru

Ruski predsjednik Vladimir Putin stigao je danas na Svetu Goru gde će sa ruskim patrijarhom Kirilom obilježiti 1.000 godina prisustva ruskih monaha na Atosu.

Svijet 28.05.2016 | 14:47
Ruski predsjednik stigao na Svetu Goru

Ruski predsjednik će najpre posjetiti Kareju - prijestonicu i administrativni centar Svete Gore, gde se nalazi Hram Protata.

Tamo će ga dočekati grčki predsjednik Prokopis Pavlopulos, kao i članovi Svetog Sinoda, prenosi "Sputnjik".

Prvo će u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice biti održana kratka molitva, zatim će Putin razgovarati sa članovima Svetog Sinoda, nakon čega se očekuje njegovo kratko obraćanje javnosti.

Poslije toga će Putin otići u manastir Svetog Pantelejmona, gde će ga dočekati patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril.

Nakon razgovora ruskog predsjednika sa poglavarom Ruske pravoslavne crkve, očekuje se njihovo kratko obraćanje.

Izvor: Mondo

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Petar

28.05.2016 12:57

Pravi drzavnik I najpopularniji predsjednik u svijetu.

ODGOVORITE
Name

ZA PETRA

28.05.2016 13:16

SASVIM SI U PRAVU I JA SE SLAZEM SA TOBOM. OBAMA I MERKEL MU NISU NI DO KOLJENA.

Name

Peko

28.05.2016 13:53

Zivio nam 100 godina uzdanice Pravoslavlja

Name

Михаило Микић

28.05.2016 13:36

Светогорски Монаси који су познати по своме узвишеном духовном животу и верности Богу и Светом Православљу не одобравају сусрет између руског Патријарха Кирила и римског Папе да којег је дошло о. г. на Куби. Држећи се учења Светих Богоотаца Цркве као и одлука Васељенски и Помесни Сабора они римског Папу због тога сматрају за отпадника од Једне Свете Саборне и Апостолске Цркве Христове. Зато Светогорски Монаси сматрају издајником Светог Православља сваког оног ко се сусреће и са Папом разговара прије његовог покајања. Због тога ће ПРЕСЈЕДНИКА Русије Г. Путина и Патријарха Кирила сачекати само они Светогорски Монаси који то буду морали по своме задужења да ураде. Путин треба Светогорцима да објасни зашто Он подржава екуменизам Патријарха Кирила и одржавање идућег мјесеца Великог Сабора Православни цркава на Криту, на коме треба по мишљењу многих богослова да дође до прећутно уједињења са римокатоличком вјерским заједницом без њезиног покајања. Ћутањем о томе се издаје Бог и Свето Православље!

ODGOVORITE
Name

bravo

28.05.2016 13:49

Zna čovjek biti predsjednik. Pozdrav i svaka čast što je došao na Svetu Goru. Sveta Gora je izvorište čovječanstva.

ODGOVORITE