РГ: 20 гемова, 11 брејкова – Ана без осмине финала!

Ана Ивановић није успела да се пласира у осмину финала Ролан Гароса, пошто је поражена од Јелине Свитолине у два сета – 6:4, 6:4.

Тенис 28.05.2016 | 13:00
РГ: 20 гемова, 11 брејкова – Ана без осмине финала!

Украјинка је тако прекинула серију од чак седам узастопних пораза од Српкиње, а занимљиво је да до овог сусрета нити у једном мечу није успела да узме ни сет.

У првом сету одиграно је десет гемова, од којих су свега три Ивановићева и Свитолина освојиле на свој сервис.

Ана ће због ране елиминације доживети значајан пад на WТА листи јер није успела да одбрани прошлогодишње финале. 

Ана је направила огроман број грешака, највише из форхенда славши лоптицу у мрежу, а и сервирала је веома лоше. На тај начин је противници поклонила готово четири цела гема, а ова без већих проблема искористила прву сет лопту за вођство.

Деловало је да ће други сет бити тотално другачији, пошто је Свитолина овога пута сачувала брејк са старта и ускоро имала великих 4:1, али је онда Ивановићева опустила руку и успела да се у потпуности врати у меч – освојивши три гема за редом.

Међутим, новом серијом грешака створила је нову шансу противници да јој одузме сервис, што ова користи и рутински потврђује пласман у наредну рунду.

Јелина ће у осмини финала играти против боље из окршаја између прве играчице света Серене Вилијамс и Кристине Младеновић из Француске.

Ана је очајно започела меч – везала је две неизнуђене грешке, а потом и дуплу сервис грешку, што је противница искористили и направила брејк већ на самом старту. Међутим, Украјинка је узвратила истом мером, Ивановићева је почела да шаље дубоке лоптице, а после дупле грешке Јелине брејк је био враћен из трећег покушаја – 1:1.

Како то обично бива када је женски тенис у питању, ни нова два гема нису нам донела ништа ново. Најпре је Свитолина још једном искористила грешке ривалке и искористила прву прилику да поново стекне предност, али није успела да га сачува – пошто је и она при резултату 30:40 послала лоптицу у мрежу – 2:2.

Напокон, Ана је успела да освоји гем на свој сервис, иако је мало недостајало да видимо нови ђус, да би Јелина узвратила без изгубљеног поена за ново изједначење – 3:3.

Ипак, такво стање ствари није дуго потрајало, пошто је Свитолина и трећи пут, у четири гема на сервис Српкиње, успела да одузме сервис противници, а, логично, уследио је идентичан одговор Ивановићеве – 4:4.

И таман се чинило да ће наша играчица успети да успостави равнотежу и преузме вођство, уследиле су нове грешке, лоптица је углавном завршавала у мрежи, а Свитолина овога пута није пропустила шансу и убрзо је стигла до вођства у сетовима – 4:6.

Ни почетак другог сета није нам донео апсолутно ништа ново, почело је петим брејком Украјинке, која је затим узела и четврти гем у низу за 'дупло' вођство, да би Српкиња, први пут у мечу, без изгубљеног поена, смањила заостатак – 1:2.

Свитолина је новим савршеним гемом потврдила брејк, а деловало је да је све готово већ неколико минута касније – када је Украјинка искористила последњу од нове три шансе за брејк и стигла до три гема вишка – 1:4.

Међутим, Ана се у том тренутку пробудила и најпре успела да врати први брејк, а пошто је, после маратонског гема, смањила и на 4:3 и други за потпуни повратак у меч – 4:4.

Али ни то јој није било довољно да преузме контролу и покуша да избори трећи сет, уследио је нови низ неизнуђених грешака и нови брејк Свитолине, која је затим потврдила пласман у наредну рунду, а уједно и прву победу у осмом дуелу са Аном – 6:4.

Извор: б92

Коментари / 0

Оставите коментар