RG: 20 gemova, 11 brejkova – Ana bez osmine finala!

Ana Ivanović nije uspela da se plasira u osminu finala Rolan Garosa, pošto je poražena od Jeline Svitoline u dva seta – 6:4, 6:4.

Tenis 28.05.2016 | 13:00
RG: 20 gemova, 11 brejkova – Ana bez osmine finala!

Ukrajinka je tako prekinula seriju od čak sedam uzastopnih poraza od Srpkinje, a zanimljivo je da do ovog susreta niti u jednom meču nije uspela da uzme ni set.

U prvom setu odigrano je deset gemova, od kojih su svega tri Ivanovićeva i Svitolina osvojile na svoj servis.

Ana će zbog rane eliminacije doživeti značajan pad na WTA listi jer nije uspela da odbrani prošlogodišnje finale. 

Ana je napravila ogroman broj grešaka, najviše iz forhenda slavši lopticu u mrežu, a i servirala je veoma loše. Na taj način je protivnici poklonila gotovo četiri cela gema, a ova bez većih problema iskoristila prvu set loptu za vođstvo.

Delovalo je da će drugi set biti totalno drugačiji, pošto je Svitolina ovoga puta sačuvala brejk sa starta i uskoro imala velikih 4:1, ali je onda Ivanovićeva opustila ruku i uspela da se u potpunosti vrati u meč – osvojivši tri gema za redom.

Međutim, novom serijom grešaka stvorila je novu šansu protivnici da joj oduzme servis, što ova koristi i rutinski potvrđuje plasman u narednu rundu.

Jelina će u osmini finala igrati protiv bolje iz okršaja između prve igračice sveta Serene Vilijams i Kristine Mladenović iz Francuske.

Ana je očajno započela meč – vezala je dve neiznuđene greške, a potom i duplu servis grešku, što je protivnica iskoristili i napravila brejk već na samom startu. Međutim, Ukrajinka je uzvratila istom merom, Ivanovićeva je počela da šalje duboke loptice, a posle duple greške Jeline brejk je bio vraćen iz trećeg pokušaja – 1:1.

Kako to obično biva kada je ženski tenis u pitanju, ni nova dva gema nisu nam donela ništa novo. Najpre je Svitolina još jednom iskoristila greške rivalke i iskoristila prvu priliku da ponovo stekne prednost, ali nije uspela da ga sačuva – pošto je i ona pri rezultatu 30:40 poslala lopticu u mrežu – 2:2.

Napokon, Ana je uspela da osvoji gem na svoj servis, iako je malo nedostajalo da vidimo novi đus, da bi Jelina uzvratila bez izgubljenog poena za novo izjednačenje – 3:3.

Ipak, takvo stanje stvari nije dugo potrajalo, pošto je Svitolina i treći put, u četiri gema na servis Srpkinje, uspela da oduzme servis protivnici, a, logično, usledio je identičan odgovor Ivanovićeve – 4:4.

I taman se činilo da će naša igračica uspeti da uspostavi ravnotežu i preuzme vođstvo, usledile su nove greške, loptica je uglavnom završavala u mreži, a Svitolina ovoga puta nije propustila šansu i ubrzo je stigla do vođstva u setovima – 4:6.

Ni početak drugog seta nije nam doneo apsolutno ništa novo, počelo je petim brejkom Ukrajinke, koja je zatim uzela i četvrti gem u nizu za 'duplo' vođstvo, da bi Srpkinja, prvi put u meču, bez izgubljenog poena, smanjila zaostatak – 1:2.

Svitolina je novim savršenim gemom potvrdila brejk, a delovalo je da je sve gotovo već nekoliko minuta kasnije – kada je Ukrajinka iskoristila poslednju od nove tri šanse za brejk i stigla do tri gema viška – 1:4.

Međutim, Ana se u tom trenutku probudila i najpre uspela da vrati prvi brejk, a pošto je, posle maratonskog gema, smanjila i na 4:3 i drugi za potpuni povratak u meč – 4:4.

Ali ni to joj nije bilo dovoljno da preuzme kontrolu i pokuša da izbori treći set, usledio je novi niz neiznuđenih grešaka i novi brejk Svitoline, koja je zatim potvrdila plasman u narednu rundu, a ujedno i prvu pobedu u osmom duelu sa Anom – 6:4.

Izvor: b92

Komentari / 0

Ostavite komentar