Туча Трампових присталица и противника

Хиљаде присталица и противника Доналда Трампа сукобило се у петак у Калифорнији приликом два говора републиканског кандидата за предизборе за америчког предсједника, с најмање 13 ухапшених.

Свијет 28.05.2016 | 10:03
Туча Трампових присталица и противника

Портпарол Полиције казао је да је дошло до 12 хапшења у Сан Диегу, на југозападу САД-а, већином особа које су прескакале препреке. Још је једна особа приведена раније у петак у Фресну, у средишњем дијелу Калифорније.

Према њемачкој новинској агенцији ДПА, 18 особа потражило је након сукоба љекарску помоћ због повреда.

По локалној штампи, Трампов говор у Сан Диегу, граду смјештеном на мексичкој граници, прекинули су накратко демонстранти протјерани из конвенцијског центра гдје се одвијао догађај.

Групе присталица и противника Трампа сукобиле су се у напетој атмосфери, а раздвајало их је више десетака полицајаца у интервентним униформама.

Неки су бацали боце с водом и камење.

Након Трамповог говора, полиција је наредила демонстрантима да се разиђу, оцијенивши да се ради о илегалном окупљању, али пуно их је остало на мјесту догађаја.

У Калифорнији републикански предизбори које је де фацто већ освојио Трамп, одржат ће се 7. јуна.

По анкетама, разлика између републиканског кандидата и фавориткиње демократских предизбора Хиллари Клинтон смањила се и тренутно је врло мала.

Извор: Н1

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ТРУМП...

28.05.2016 10:06

...ФОР ПРЕСИДЕНТ!

ОДГОВОРИТЕ