Tuča Trampovih pristalica i protivnika

Hiljade pristalica i protivnika Donalda Trampa sukobilo se u petak u Kaliforniji prilikom dva govora republikanskog kandidata za predizbore za američkog predsjednika, s najmanje 13 uhapšenih.

Svijet 28.05.2016 | 10:03
Tuča Trampovih pristalica i protivnika

Portparol Policije kazao je da je došlo do 12 hapšenja u San Diegu, na jugozapadu SAD-a, većinom osoba koje su preskakale prepreke. Još je jedna osoba privedena ranije u petak u Fresnu, u središnjem dijelu Kalifornije.

Prema njemačkoj novinskoj agenciji DPA, 18 osoba potražilo je nakon sukoba ljekarsku pomoć zbog povreda.

Po lokalnoj štampi, Trampov govor u San Diegu, gradu smještenom na meksičkoj granici, prekinuli su nakratko demonstranti protjerani iz konvencijskog centra gdje se odvijao događaj.

Grupe pristalica i protivnika Trampa sukobile su se u napetoj atmosferi, a razdvajalo ih je više desetaka policajaca u interventnim uniformama.

Neki su bacali boce s vodom i kamenje.

Nakon Trampovog govora, policija je naredila demonstrantima da se raziđu, ocijenivši da se radi o ilegalnom okupljanju, ali puno ih je ostalo na mjestu događaja.

U Kaliforniji republikanski predizbori koje je de facto već osvojio Tramp, održat će se 7. juna.

Po anketama, razlika između republikanskog kandidata i favoritkinje demokratskih predizbora Hillari Klinton smanjila se i trenutno je vrlo mala.

Izvor: N1

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

TRUMP...

28.05.2016 10:06

...FOR PRESIDENT!

ODGOVORITE