Саслушање власника објеката у Савамали

Полиција је поводом рушења неколико објеката у београдском насељу Савамали, када је тридесет маскираних особа багерима порушило десетак објеката, а грађане хапсила, везивала и легитимисала, до сада саслушала неке од власника срушених објеката и сведоке, незванично сазнаје Данас.

 

Србија 28.05.2016 | 09:51
Саслушање власника објеката у Савамали

Изјаву је између осталих дао и сада преминули чувар предузећа Искра, Слободан Танасковић, кога су људи у фантомкама те ноћи везали и отели телефон да не би могао никога да позове.

Како наводи Данас, Танасковић је позван у Управу полиције као сведок тек десетак дана након рушења, тачније 5. маја. Истог дана у Херцеговачкој су поново били багери, али тада су градске комуналне службе почеле да уклањају шут.

Слободан Танасковић (1958 – 2016) чувар објеката у Херцеговачкој који је био сведок ноћног рушења и ког су маскирани нападачи везали, одузели му мобилни телефон и лична документа, преминуо је на ВМА.

Изјаву полицији о рушењу свог ресторана дала је и Нада Крстић, власница некадашњег ресторана Савски експрес, али и представници саобраћајног предузећа "Ласта", који су упитани зашто њихове камере нису радиле те ноћи.

Како Данас сазнаје, бочне камере постављене на Аутобуској станици "Ласта", које су могле евентуално да забележе снимак рушења објеката у Херцеговачкој улици, не раде већ шест месеци.

Како је за Данас рекао директор предузећа Транспорт Перони Владимир Марковић, чији су објекти такође порушени те ноћи, полиција га ни месец дана након рушења није позвала да да изјаву.

Подсетимо, грађани су у притужбама заштитнику грађана истицали да је 25. априла око 2 часа ујутро више десетина у црно униформисаних, "фантомкама" маскираних, палицама и батеријским лампама опремљених лица, запосело улицу Херцеговачку у београдском крају Савамала.

Омбудсман Саша Јанковић истиче у свом извештају да су му грађани детаљно описали да су маскиране особе биле једнообразно обучене, да су имале телескопске металне палице чији су расклопиви делови били беле боје и батеријске лампе дужине око 20-30 сантиметара.

Подсетимо, још увек непознате особе су у изборној ноћи, под фантомкама, срушиле више објеката у Херцеговачкој улици у београдској четврти Савамала.

Премијер Србије и мандатар за састав нове владе Александар Вучић јуче је изјавио да ће надлежни органи да реше случај Савамале и да мисли да има напретка.

Он је додао и да није прочитао извештај Саше Јанковића, који је утврдио да се полиција није одазивала на позиве грађана поводом рушења у Савамали, али да је свима рекао да поступају по упутствима заштитника грађана.


Извор: Данас, Н1
Фото: Н1

Коментари / 0

Оставите коментар