Saslušanje vlasnika objekata u Savamali

Policija je povodom rušenja nekoliko objekata u beogradskom naselju Savamali, kada je trideset maskiranih osoba bagerima porušilo desetak objekata, a građane hapsila, vezivala i legitimisala, do sada saslušala neke od vlasnika srušenih objekata i svedoke, nezvanično saznaje Danas.

 

Srbija 28.05.2016 | 09:51
Saslušanje vlasnika objekata u Savamali

Izjavu je između ostalih dao i sada preminuli čuvar preduzeća Iskra, Slobodan Tanasković, koga su ljudi u fantomkama te noći vezali i oteli telefon da ne bi mogao nikoga da pozove.

Kako navodi Danas, Tanasković je pozvan u Upravu policije kao svedok tek desetak dana nakon rušenja, tačnije 5. maja. Istog dana u Hercegovačkoj su ponovo bili bageri, ali tada su gradske komunalne službe počele da uklanjaju šut.

Slobodan Tanasković (1958 – 2016) čuvar objekata u Hercegovačkoj koji je bio svedok noćnog rušenja i kog su maskirani napadači vezali, oduzeli mu mobilni telefon i lična dokumenta, preminuo je na VMA.

Izjavu policiji o rušenju svog restorana dala je i Nada Krstić, vlasnica nekadašnjeg restorana Savski ekspres, ali i predstavnici saobraćajnog preduzeća "Lasta", koji su upitani zašto njihove kamere nisu radile te noći.

Kako Danas saznaje, bočne kamere postavljene na Autobuskoj stanici "Lasta", koje su mogle eventualno da zabeleže snimak rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici, ne rade već šest meseci.

Kako je za Danas rekao direktor preduzeća Transport Peroni Vladimir Marković, čiji su objekti takođe porušeni te noći, policija ga ni mesec dana nakon rušenja nije pozvala da da izjavu.

Podsetimo, građani su u pritužbama zaštitniku građana isticali da je 25. aprila oko 2 časa ujutro više desetina u crno uniformisanih, "fantomkama" maskiranih, palicama i baterijskim lampama opremljenih lica, zaposelo ulicu Hercegovačku u beogradskom kraju Savamala.

Ombudsman Saša Janković ističe u svom izveštaju da su mu građani detaljno opisali da su maskirane osobe bile jednoobrazno obučene, da su imale teleskopske metalne palice čiji su rasklopivi delovi bili bele boje i baterijske lampe dužine oko 20-30 santimetara.

Podsetimo, još uvek nepoznate osobe su u izbornoj noći, pod fantomkama, srušile više objekata u Hercegovačkoj ulici u beogradskoj četvrti Savamala.

Premijer Srbije i mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić juče je izjavio da će nadležni organi da reše slučaj Savamale i da misli da ima napretka.

On je dodao i da nije pročitao izveštaj Saše Jankovića, koji je utvrdio da se policija nije odazivala na pozive građana povodom rušenja u Savamali, ali da je svima rekao da postupaju po uputstvima zaštitnika građana.


Izvor: Danas, N1
Foto: N1

Komentari / 0

Ostavite komentar