Шта је договорено са ММФ-ом?

Странка Напредна Српска упутила је званичну иницијативу Колегијуму Народне скупштине Републике Српске чији је предмет уврштавање информације Владе Републике Српске о усаглашеном писму намјере за проширени аранжман са ММФ-ом као тачке дневног реда на сљедећој редовној сједници парламента Српске.

Република Српска 28.05.2016 | 08:31
Шта је договорено са ММФ-ом?

Напредна Српска обавјештава јавност Републике Српске да је шеф мисије ММФ-а у БиХ Надим Лахи прије неколико дана изјавио да је постигнут договор са представницима извршних власти у БиХ у вези такозваног проширеног аранжмана у трајању од 36 мјесеци и у укупном износу од 550 милиона евра, а који још треба да одобри Одбор ММФ-а.

Представници ММФ-а су навели да су са извршним властима договорене „структурне реформе“ које, поред осталог, укључују нову рунду приватизације и реструктуирања државних предузећа, постепену фискалну консолидацију, постепено смањење дефицита и јавног дуга унутар чега постоје елементи који се односе на бољу потрошњу владе, смањење обима владе и преусмјеравање потрошње с текуће на капитална улагања.

Напредна Српска у начелу подржава сваку здраву реформу у Републици Српској и БиХ, међутим недопустиво је да грађани ове земље немају појма какве реформе нас очекују, колико ће да коштају и ко ће да их плати.

Нажалост, искуства са усвајањем Закона о раду, повећања пореских оптерећења на некретнине и друге имовинске примитке грађана и смањења прихода, показала су да власти у овој земљи под реформама подразумијевају само нове намете за грађане, повећање пореза и акциза, нова страначка запошљавања и погоршања стечених права радника и грађана.

Због тога Напредна Српска инсистира да Народна скупштина Републике Српске демонстрира да је истински представник суверене воље грађана Српске и да затражи од Владе Републике Српске да грађанима предочи јавно све своје договоре са ММФ-ом.

То је владина обавеза, скупштинско право, а насушна потреба грађана ове земље који имају свако право да знају ко и шта одлучује у њихово име и за њихов трошак, наведено еј у саопштењу Странке Напредна Српска.

Информативна служба Странке Напредна Српска

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

папак

28.05.2016 07:52

Поздрав за папке у насој странци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Твртко

28.05.2016 08:28

Патриота и " бранитаљ " РС нас закопа и унисти. Патриота а трци ММФ. Залосна нам мајка. Због тога сто нас економски упропасти и остаје на власти а то нам је најгора пропаст. Касније додју и казу дузни сте нам толико и сада је све ово насе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

28.05.2016 09:02

Милорад је ватикански плаценик са циљем унистења православља и Републике Српске! Са друге стране Дрине у Србији за то је задузен програмирани Вуцко!

Name

Драган

28.05.2016 15:17

Ја : нажалост, али у праву си.

Name

тврди

28.05.2016 09:11

Кредит је закон јос који треба дигнути, нема добра зивота без креде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЕМБЕРАЦ.

28.05.2016 12:45

ГОСПОДО, ПАМЕТЊАКОВИЋИ.ШТО СЕ ТИЧЕ ЗАДУЖЕЊА:НИШТА ВИ РАЗУМЕТЕ.ЈЕДНО СТАРО ПРАВИЛО ПОСТОЈИ! ДОКЛЕ СИ НЕКОМУ ДУЖАН!НИКО ТИ НИШТА НЕ СМЕ! МАФИЈСКО ПРАВИЛО' НЕ ЛУПАЈТЕ ПРАЗНУ СЛАМУ ! ТАКО САВ СВЕТ РАДИ'не мешајте се тамо ГДЕ вам није место? УЧИТЕ СЕ ОД КАПИТАЛИСТИЧНЕ МАФИЈЕ НОРМАЛНОМ ДОВОЉНО.