Šta je dogovoreno sa MMF-om?

Stranka Napredna Srpska uputila je zvaničnu inicijativu Kolegijumu Narodne skupštine Republike Srpske čiji je predmet uvrštavanje informacije Vlade Republike Srpske o usaglašenom pismu namjere za prošireni aranžman sa MMF-om kao tačke dnevnog reda na sljedećoj redovnoj sjednici parlamenta Srpske.

Republika Srpska 28.05.2016 | 08:31
Šta je dogovoreno sa MMF-om?

Napredna Srpska obavještava javnost Republike Srpske da je šef misije MMF-a u BiH Nadim Lahi prije nekoliko dana izjavio da je postignut dogovor sa predstavnicima izvršnih vlasti u BiH u vezi takozvanog proširenog aranžmana u trajanju od 36 mjeseci i u ukupnom iznosu od 550 miliona evra, a koji još treba da odobri Odbor MMF-a.

Predstavnici MMF-a su naveli da su sa izvršnim vlastima dogovorene „strukturne reforme“ koje, pored ostalog, uključuju novu rundu privatizacije i restruktuiranja državnih preduzeća, postepenu fiskalnu konsolidaciju, postepeno smanjenje deficita i javnog duga unutar čega postoje elementi koji se odnose na bolju potrošnju vlade, smanjenje obima vlade i preusmjeravanje potrošnje s tekuće na kapitalna ulaganja.

Napredna Srpska u načelu podržava svaku zdravu reformu u Republici Srpskoj i BiH, međutim nedopustivo je da građani ove zemlje nemaju pojma kakve reforme nas očekuju, koliko će da koštaju i ko će da ih plati.

Nažalost, iskustva sa usvajanjem Zakona o radu, povećanja poreskih opterećenja na nekretnine i druge imovinske primitke građana i smanjenja prihoda, pokazala su da vlasti u ovoj zemlji pod reformama podrazumijevaju samo nove namete za građane, povećanje poreza i akciza, nova stranačka zapošljavanja i pogoršanja stečenih prava radnika i građana.

Zbog toga Napredna Srpska insistira da Narodna skupština Republike Srpske demonstrira da je istinski predstavnik suverene volje građana Srpske i da zatraži od Vlade Republike Srpske da građanima predoči javno sve svoje dogovore sa MMF-om.

To je vladina obaveza, skupštinsko pravo, a nasušna potreba građana ove zemlje koji imaju svako pravo da znaju ko i šta odlučuje u njihovo ime i za njihov trošak, navedeno ej u saopštenju Stranke Napredna Srpska.

Informativna služba Stranke Napredna Srpska

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

papak

28.05.2016 07:52

Pozdrav za papke u nasoj stranci

ODGOVORITE
Name

Tvrtko

28.05.2016 08:28

Patriota i " branitalj " RS nas zakopa i unisti. Patriota a trci MMF. Zalosna nam majka. Zbog toga sto nas ekonomski upropasti i ostaje na vlasti a to nam je najgora propast. Kasnije dodju i kazu duzni ste nam toliko i sada je sve ovo nase.

ODGOVORITE
Name

Ja

28.05.2016 09:02

Milorad je vatikanski placenik sa ciljem unistenja pravoslavlja i Republike Srpske! Sa druge strane Drine u Srbiji za to je zaduzen programirani Vucko!

Name

Dragan

28.05.2016 15:17

Ja : nažalost, ali u pravu si.

Name

tvrdi

28.05.2016 09:11

Kredit je zakon jos koji treba dignuti, nema dobra zivota bez krede.

ODGOVORITE
Name

SEMBERAC.

28.05.2016 12:45

GOSPODO, PAMETNJAKOVIĆI.ŠTO SE TIČE ZADUŽENJA:NIŠTA VI RAZUMETE.JEDNO STARO PRAVILO POSTOJI! DOKLE SI NEKOMU DUŽAN!NIKO TI NIŠTA NE SME! MAFIJSKO PRAVILO' NE LUPAJTE PRAZNU SLAMU ! TAKO SAV SVET RADI'ne mešajte se tamo GDE vam nije mesto? UČITE SE OD KAPITALISTIČNE MAFIJE NORMALNOM DOVOLJNO.