Ово је план Партизана за летњи прелазни рок...!

Партизан има план за прелазни рок! Илиев и Томић траже - доведите нам ДЕВЕТ играча, тројицу у нападу! Србин из Немачке и Јужноафриканац прве мете црно-белих на предстојећој летњој пијаци.

Фудбал 01.06.2016 | 23:00
Ово је план Партизана за летњи прелазни рок...!

Далеко од клупских превирања, унутрашње борбе за власт и очију јавности, минулих дана замајаване хаосом на прекинутој Ванредној скупштини, у Партизану су скицирали план појачања за наредну сезону. Урадили су то Ивица Илиев и шеф Иван Томић, који су, чим је прошла ујдурма у Земунелу, саопштили челницима клуба – сада преименованим у Привремени орган управе – кога желе да ангажују како би што спремније дочекали почетак квалификација за Лигу Европе.

А план је сажет и гласи: девет појачања!

То су спортски директор и шеф стручног штаба црно-белих предочили трочланом органу који у име Спортског друштва (Милорад Вучелић, Радован Радиновић, Миле Јовичић) руководи фудбалски клубом до даљњег. На првом састанку привремене управе и спортског сектора, одржаном у четвртак вече, Илиев и Томић су били прецизни у поруци да садашњи састав Парног ваљка мора да се појача, како би био конкурентан у такмичењима на три фронта.

Према информацијама МОЗЗАРТ Спорта, у Хумској 1 су проценили да им је за боље игре и резултате потребна најпре свежа крв у нападу. Илиев и Томић су се сагласили да би идеално било ако би се довела тројица нападача, ту идеју су одмах пренели руководиоцима, уз напомену да би били задовољни дођу ли двојица центарфора.

А као прве две мете су означили Николу Ђурђића и Дина Ендловуа.

Први је и сам пре неколико дана потврдио да га је Илиев контактирао, те да има велику жељу да се, после осмогодишњег крстарења Европом (норвешки Хаугесунд, шведски Хелсинборг и Малме, немачки Гројтер фирт, Аугзбург и Фортуна из Дизелдорфа) опроба у клубу чији је навијач. Једина препрека реализацији посла у овом тренутку је Аугзбург, за кога је некадашњи млади репрезентативац Србије везан уговором од јуна 2017, што аутоматски значи да не зависи све од Партизанових и планова 30-годишњег Пироћанца.

Друго име на списку жеља Партизана је, заправо, један од приоритета из зимског прелазног рока. Дино Ендлову је био мета освајача српског купа почетком фебруара, за време припрема на Кипру се чак Ивица Илиев састао са председником Анортозиса, како би испословао долазак повременог репрезентативца Јужне Африке, али тад, услед замешетељства ко од менаџера полаже право на играча, до трансфера није дошло.

У Хумској уверавају да је сад ситуација знатно повољнија, као и да је 26-годишњи шпиц допступнији, јер му за четири дана истиче уговор са Кипранима и биће слободан у избору нове средине. Само, имаће Партизан конкуренцију у виду клубова какви су Хапоел Бер Шева (Израел), Спарта Праг (Чешка), Висла Краков, Сласк Вроцлав (Пољска), такође заинтересованих за стрелца 17 голова на 31 мечу тек завршеног шампионата Кипра.

Евентуални доласци Ђурђића и Ендолуа – или било које друге двојице, можда и тројице шпицева – значе да црно-бели планирају продају Валерија Божинова. Као и зараду, надајући се да бар до 1.000.000 евра могу да уновче чињеницу да је у Суперлиги постигао 18 голова.Исмаил Беко Фофгана ће, највероватније, добити „чисте“ папире да потражи нову средину, јерТомић на њега не рачуна, док је неизвесно на који начин ће клуб поступити у случајуДушана Влаховића, кога је проценио на 5.000.000 евра.

Осим тројице прижељкиваних нападача, Ивица Илиев и Иван Томић саопштили су одговорнима у клубу да им је, за Партизанов стил игре неопходно ангажовање двојице крилних фудбалера, једног централног везисте – плејмејкера (помиње се опет Сејдуба Сума) - као још једног десног бека, те двојице штопера.

Наравно, то је план, али је он, као и сваки досад, подложан променама и највише ће зависити од одлазака са Топчидерског брда.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар