Директор турнира о Рафи: Ризик би био огроман!

Ги Форже разуме одлуку рекордера.

Тенис 28.05.2016 | 11:00
Директор турнира о Рафи: Ризик би био огроман!

Вест дана са Ролан Гароса није дошла са терена, већ са конференције за новинаре: Рафаел Надал одустао је од учешћа због повреде зглоба шаке.

Нови директор Отвореног првенства Француске Ги Форже био је присутан у просторији у којој је Шпанчева одлука и донета, а потом је изашао пред новинаре, свестан да деветоструки шампион не може да настави.

"Мислима сам уз Рафу. Овај турнир му је увек био најважнији. Знате какав однос имамо са њим. Један је од највећих шампиона Ролан Гароса и један од највећих тениских шампиона у историји", рекао је Француз на почетку обраћања јавности.

Док се Надал спремао за одлазак са тениског комплекса, директор такмичења рекао је да схвата колико је Шпанцу тешко.

"Све ово је веома болно за њега. Хтео је да изађе на терен у суботу (против Марсеља Гранољерса) и он није донео ову одлуку. Лекар му је конкретно рекао да би тетива могла да му пукне и да би га то удаљило са терена између шест и 12 месеци", додао је Француз.

Према његовим речима, кад га је Рафин тим позвао на консултације, није био свестан о како се компликованој ситуацији ради.

"Знао сам да није у реду. Видео сам да је бандажирао руку. Уз то, јутрос га нисам видео на терену. Међутим, кад је његов менаџер Карлос Коста дошао код мене и рекао ми 'Ги, хитно је, морамо да се видимо', одмах сам отишао с њим код лекара и одлука је донета неколико минута пре конференције", додао је Француз.

Без Надала, најтежи пројектовани Ђоковићев противник до полуфинала је шести носилац, Француз Жо Вилфред Цонга.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар