Direktor turnira o Rafi: Rizik bi bio ogroman!

Gi Forže razume odluku rekordera.

Tenis 28.05.2016 | 11:00
Direktor turnira o Rafi: Rizik bi bio ogroman!

Vest dana sa Rolan Garosa nije došla sa terena, već sa konferencije za novinare: Rafael Nadal odustao je od učešća zbog povrede zgloba šake.

Novi direktor Otvorenog prvenstva Francuske Gi Forže bio je prisutan u prostoriji u kojoj je Špančeva odluka i doneta, a potom je izašao pred novinare, svestan da devetostruki šampion ne može da nastavi.

"Mislima sam uz Rafu. Ovaj turnir mu je uvek bio najvažniji. Znate kakav odnos imamo sa njim. Jedan je od najvećih šampiona Rolan Garosa i jedan od najvećih teniskih šampiona u istoriji", rekao je Francuz na početku obraćanja javnosti.

Dok se Nadal spremao za odlazak sa teniskog kompleksa, direktor takmičenja rekao je da shvata koliko je Špancu teško.

"Sve ovo je veoma bolno za njega. Hteo je da izađe na teren u subotu (protiv Marselja Granoljersa) i on nije doneo ovu odluku. Lekar mu je konkretno rekao da bi tetiva mogla da mu pukne i da bi ga to udaljilo sa terena između šest i 12 meseci", dodao je Francuz.

Prema njegovim rečima, kad ga je Rafin tim pozvao na konsultacije, nije bio svestan o kako se komplikovanoj situaciji radi.

"Znao sam da nije u redu. Video sam da je bandažirao ruku. Uz to, jutros ga nisam video na terenu. Međutim, kad je njegov menadžer Karlos Kosta došao kod mene i rekao mi 'Gi, hitno je, moramo da se vidimo', odmah sam otišao s njim kod lekara i odluka je doneta nekoliko minuta pre konferencije", dodao je Francuz.

Bez Nadala, najteži projektovani Đokovićev protivnik do polufinala je šesti nosilac, Francuz Žo Vilfred Conga.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar