Пољопривреднике БиХ издаје стрпљење

Пољопривреда у БиХ ће нестати због небриге државе и личних интереса појединаца тврде пољопривредна удружења. Они су данас поновили низ захтјева које су упутили надлежним институцијама. Траже да БиХ коначно заштити домаћу производњу.

Република Српска 27.05.2016 | 22:45
Пољопривреднике БиХ издаје стрпљење

Пољопривреднике БиХ издаје стрпљење. Захтјевају од државе Босне и Херцеговине да умјесто интереса појединаца у власти коначно почне да штити интересе домаће производње. Тврде да Босна и Херцеговина не штити домаће пољопривреднике иако јој то не бране уговори које је потписала са Европом.

Пољопривредници траже плави дизел на нивоу БиХ до првог јула. У супротном најављују протесте. Регресирану нафту за сада имају само пољопривредници у Српској.

Пољопривредници Републике Српске и даље чекају да им министартво пољопривреде исплати дуговања за подстицаје. Само за прошлу годину дугује им се 17 милиона марака. Без текуће године.

Они су надлежним институцијама БиХ упутили низ захтјева за које очекују да буду испуњени. 

БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

комбајн

27.05.2016 16:44

Нека стрпите се ево нова ПОЗИЦИЈА у Бн вец убрзано ради на васим правима..нису смјели прије бојали се ал ето сад су због ВАС и НАС осталих МОРАЛИ несто предузети,промјенити странку и запјевати ону Мирицеву-не мозе нам нико ниста....А и с обзиром на сколу и звање видим и то-разумију се у пољопривреду ко Мара у крив .....!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амор

27.05.2016 17:09

САмо министарство на ниво БиХ једини спас.Удружите се и сигурно ће те успјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сељак

27.05.2016 19:48

НИКАДА

Name

Директ

28.05.2016 17:05

Не вриједи. Не чује вас Додик. Пријетите, а не реализујте пријетње (у вашем случају не просипате млијеко испред зграде, не блокирате важне путеве тракторима и сличне акције). Додик обожава такве који пријете до неба да би се касније повукли у мишју рупу. Док је њему таквих, његово царство биће вјечно, јахаће докле год он то хоће и то само затошто је народ слаб да му каже да не може тако, а што је најгоре и пољопривредници, борци друге категорије су се уплашили. Мислим шта рећи. Сваки даљи коментар је сувишан. Када они због којих је Додик на власти, а не обрнуто, ћуте и плаше се шта да кажемо ми млади који једва да се чујемо у јавности. Па побогу господо пољопривредници он је ту затошто га ви плаћате својим радом. Субвенције које добијате нису Додикова милостиња већ нешто што вам припада јер ви, директно и индиректно кроз разне порезе подржавате и одржавате ову економију. Најмоћнији "лоби" (интересна група) у БиХ сте управо ви пољопривредници. Можда не најмоћнији, али и више него довољно моћни да власт не може са вама тако. Мислим шта је сљедеће? Банкари се плаше Додика? Гдје ја живим. Па послије оних који раде директно са ловом, одмах су они који су први у ланцу производње хране. а то су, погађајте....марсовци сигурно нису.

ОДГОВОРИТЕ