Poljoprivrednike BiH izdaje strpljenje

Poljoprivreda u BiH će nestati zbog nebrige države i ličnih interesa pojedinaca tvrde poljoprivredna udruženja. Oni su danas ponovili niz zahtjeva koje su uputili nadležnim institucijama. Traže da BiH konačno zaštiti domaću proizvodnju.

Republika Srpska 27.05.2016 | 22:45
Poljoprivrednike BiH izdaje strpljenje

Poljoprivrednike BiH izdaje strpljenje. Zahtjevaju od države Bosne i Hercegovine da umjesto interesa pojedinaca u vlasti konačno počne da štiti interese domaće proizvodnje. Tvrde da Bosna i Hercegovina ne štiti domaće poljoprivrednike iako joj to ne brane ugovori koje je potpisala sa Evropom.

Poljoprivrednici traže plavi dizel na nivou BiH do prvog jula. U suprotnom najavljuju proteste. Regresiranu naftu za sada imaju samo poljoprivrednici u Srpskoj.

Poljoprivrednici Republike Srpske i dalje čekaju da im ministartvo poljoprivrede isplati dugovanja za podsticaje. Samo za prošlu godinu duguje im se 17 miliona maraka. Bez tekuće godine.

Oni su nadležnim institucijama BiH uputili niz zahtjeva za koje očekuju da budu ispunjeni. 

BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

kombajn

27.05.2016 16:44

Neka strpite se evo nova POZICIJA u Bn vec ubrzano radi na vasim pravima..nisu smjeli prije bojali se al eto sad su zbog VAS i NAS ostalih MORALI nesto preduzeti,promjeniti stranku i zapjevati onu Miricevu-ne moze nam niko nista....A i s obzirom na skolu i zvanje vidim i to-razumiju se u poljoprivredu ko Mara u kriv .....!

ODGOVORITE
Name

Amor

27.05.2016 17:09

SAmo ministarstvo na nivo BiH jedini spas.Udružite se i sigurno će te uspjeti.

ODGOVORITE
Name

seljak

27.05.2016 19:48

NIKADA

Name

Direkt

28.05.2016 17:05

Ne vrijedi. Ne čuje vas Dodik. Prijetite, a ne realizujte prijetnje (u vašem slučaju ne prosipate mlijeko ispred zgrade, ne blokirate važne puteve traktorima i slične akcije). Dodik obožava takve koji prijete do neba da bi se kasnije povukli u mišju rupu. Dok je njemu takvih, njegovo carstvo biće vječno, jahaće dokle god on to hoće i to samo zatošto je narod slab da mu kaže da ne može tako, a što je najgore i poljoprivrednici, borci druge kategorije su se uplašili. Mislim šta reći. Svaki dalji komentar je suvišan. Kada oni zbog kojih je Dodik na vlasti, a ne obrnuto, ćute i plaše se šta da kažemo mi mladi koji jedva da se čujemo u javnosti. Pa pobogu gospodo poljoprivrednici on je tu zatošto ga vi plaćate svojim radom. Subvencije koje dobijate nisu Dodikova milostinja već nešto što vam pripada jer vi, direktno i indirektno kroz razne poreze podržavate i održavate ovu ekonomiju. Najmoćniji "lobi" (interesna grupa) u BiH ste upravo vi poljoprivrednici. Možda ne najmoćniji, ali i više nego dovoljno moćni da vlast ne može sa vama tako. Mislim šta je sljedeće? Bankari se plaše Dodika? Gdje ja živim. Pa poslije onih koji rade direktno sa lovom, odmah su oni koji su prvi u lancu proizvodnje hrane. a to su, pogađajte....marsovci sigurno nisu.

ODGOVORITE