Иван, Игор и Горан Карачић: Браћа шампиони!

Иван (31), Игор (27) и Горан (19) Карачић, три брата из мостарске породице, ове године су можда и једини на свијету који су постали спортски државни прваци у рукомету и фудбалу, у три различите земље, Швајцарској, Македонији и БиХ.

Остали спортови 01.06.2016 | 12:20
Иван, Игор и Горан Карачић: Браћа шампиони!

Најмлађи Горан, голман Зрињског из Мостара, 16. маја службено је прославио освајање титуле државног првака БиХ. Његове сјајне одбране на голу "племића" нису прошле незапажено, па је добио позив и у А репрезентацију БиХ. 

Карачић, који је стајао на голу омладинских селекција БиХ, могао би тако уписати деби и у дресу сениорског тима. 

Игор Карачић, рукометаш скопског Вардара, постао је у првак Македоније. Са својим клубом догурао је и до четвртфинала Лиге шампиона, а био је и вицешампион регионалне СЕХА лиге. Игор је бриљирао и на репрезентативном плану. Са селекцијом Хрватске је на овогодишњем Европском првенству у Пољској освојио бронзану медаљу, али и овјерио наступ на предстојећим Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Шлаг на торту феноменалне породичне спортске приче ставио је најстарији брат Карачића, Иван. Рукометни репрезентативац БиХ са Кадетеном побиједио је Тун, резултатом 30:28, у петој утакмици финала и постао првак Швајцарске.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар