Ivan, Igor i Goran Karačić: Braća šampioni!

Ivan (31), Igor (27) i Goran (19) Karačić, tri brata iz mostarske porodice, ove godine su možda i jedini na svijetu koji su postali sportski državni prvaci u rukometu i fudbalu, u tri različite zemlje, Švajcarskoj, Makedoniji i BiH.

Ostali sportovi 01.06.2016 | 12:20
Ivan, Igor i Goran Karačić: Braća šampioni!

Najmlađi Goran, golman Zrinjskog iz Mostara, 16. maja službeno je proslavio osvajanje titule državnog prvaka BiH. Njegove sjajne odbrane na golu "plemića" nisu prošle nezapaženo, pa je dobio poziv i u A reprezentaciju BiH. 

Karačić, koji je stajao na golu omladinskih selekcija BiH, mogao bi tako upisati debi i u dresu seniorskog tima. 

Igor Karačić, rukometaš skopskog Vardara, postao je u prvak Makedonije. Sa svojim klubom dogurao je i do četvrtfinala Lige šampiona, a bio je i vicešampion regionalne SEHA lige. Igor je briljirao i na reprezentativnom planu. Sa selekcijom Hrvatske je na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Poljskoj osvojio bronzanu medalju, ali i ovjerio nastup na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Šlag na tortu fenomenalne porodične sportske priče stavio je najstariji brat Karačića, Ivan. Rukometni reprezentativac BiH sa Kadetenom pobijedio je Tun, rezultatom 30:28, u petoj utakmici finala i postao prvak Švajcarske.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar