РГ - Скандал: Умјесто пружене руке, прст пријетње!

Скандал на Ролан Гаросу, одбила да пружи руку победници.

Тенис 28.05.2016 | 09:00
РГ - Скандал: Умјесто пружене руке, прст пријетње!

Женски део турнира у Ролан Гаросу протиче поприлично мирно, ако изузмемо неколико великих изненађења.

Неколико фавориткиња међу којима су Анђелика Кербер, Викторија Азаренка Петра Квитова, али је највећу буру изазвао меч две не баш најбоље пласиране тенисерке.

Ализе Корне, тренутно 50. играчица света, савладала је Тајтану Марију из Немачке, која се налази изван најбољих 100.

Немица је на старту турнира избацила нашу Јелену Јанковић, а онда налетела на домаћу играчицу која је боље оворила сусрет. После размењених брејкова на старту, Ализе је у финишу сета још једном одузела сервис противници за први сет.

Направила је брејк на почетку другог дела игре и у првих сат све је ишло по плану, али се ситуација драматично променила. Испустила је предност, једва се спасла код резултата 4:5, после чега су уследили и здравствени проблеми.

Корне је у међувремену добила грчеве у десној нози, поклекла у тај брејку када је Мариа искористила тек седму сет лопту и драма је почела. У паузи између сетова посетио је тренер, затражила је медицински тајм-аут, иако је правилима забрањен у случају грчева.

Неколико пута је вриснула од бола, износили су је са терена, а како би оправдала претеране реакције и захтев, Францускиња је помоћ доктора тражила због наводних проблема у левој нози.

„Знаш зашто сам љута на тебе! Знаш зашто сам љута и знаш и сама шта си урадила“, рекла јој је Мариа на мрежи по завршетку сусрета.

Логично, девојка из Нице преживела је серију брејкова у одлучујућем сету и „завршила посао“ после скоро три сата игре.

„Није у реду то што је урадила, добила је грчеве. Тражила је медицински тајм-аут због проблема у левој нози, иако је имала грчеве у десној. На крају, рекла ми је да ја нисам поштена. Не знам одакле је та девојка, из ког света је дошла“, додала је Мариа која ће, према наводима француских медија, поднети и тужбу против ривалке.

„Веома сам тужна и знам да не могу да променим резултат, али ова прича није готова. Правила постоје да би се поштовала, зар не?“.

Корне, коју су многи на друштвеним мрежама, међу којима и француски тенисери, оптужили да је „краљица драме“ и да је поприлично претарала, у наредној рунди играће са Венус Вилијамс.

„Десна нога ми се грчила константно, али сам у левој осетила другачији бол. Десна се распадала, док сам због проблема код кука тражила помоћ, урадила сам све по правилима. Одмах сам објаснила физиотерапеуткињи, имали смо проблем са комуникацијом због гласне публике, а и ја сам била веома емотивна због бола. Добила сам третман на тој нози јер нисам могла да се ослоним приликом сервиса. То је то, стварно се догодило. Физиотерапеуткиња је направила револуцију са мојом ногом и била је одлучна да ми је потребан третман. То је крај приче“, истакла је Корне, али није разумела због чега је противница била љута.

„Нисам разумела зашто је љута на мене, чак ми је рекла да нисам поштена када смо се руковале. Нисам ја изабрала да ме ухвате грчеве на крају другог сета, нисам бирала да имам бол у нози и због тога ми је био потребан третман. Нисам га тражила због грчева јер познајем правила и поштујем их“.

Ипак, немачка тенисерка добила је део освете – у пару са Медисон Бренгл елиминисала је у другој рунди Корне и Магду Линет.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар