RG - Skandal: Umjesto pružene ruke, prst prijetnje!

Skandal na Rolan Garosu, odbila da pruži ruku pobednici.

Tenis 28.05.2016 | 09:00
RG - Skandal: Umjesto pružene ruke, prst prijetnje!

Ženski deo turnira u Rolan Garosu protiče poprilično mirno, ako izuzmemo nekoliko velikih iznenađenja.

Nekoliko favoritkinja među kojima su Anđelika Kerber, Viktorija Azarenka Petra Kvitova, ali je najveću buru izazvao meč dve ne baš najbolje plasirane teniserke.

Alize Korne, trenutno 50. igračica sveta, savladala je Tajtanu Mariju iz Nemačke, koja se nalazi izvan najboljih 100.

Nemica je na startu turnira izbacila našu Jelenu Janković, a onda naletela na domaću igračicu koja je bolje ovorila susret. Posle razmenjenih brejkova na startu, Alize je u finišu seta još jednom oduzela servis protivnici za prvi set.

Napravila je brejk na početku drugog dela igre i u prvih sat sve je išlo po planu, ali se situacija dramatično promenila. Ispustila je prednost, jedva se spasla kod rezultata 4:5, posle čega su usledili i zdravstveni problemi.

Korne je u međuvremenu dobila grčeve u desnoj nozi, poklekla u taj brejku kada je Maria iskoristila tek sedmu set loptu i drama je počela. U pauzi između setova posetio je trener, zatražila je medicinski tajm-aut, iako je pravilima zabranjen u slučaju grčeva.

Nekoliko puta je vrisnula od bola, iznosili su je sa terena, a kako bi opravdala preterane reakcije i zahtev, Francuskinja je pomoć doktora tražila zbog navodnih problema u levoj nozi.

„Znaš zašto sam ljuta na tebe! Znaš zašto sam ljuta i znaš i sama šta si uradila“, rekla joj je Maria na mreži po završetku susreta.

Logično, devojka iz Nice preživela je seriju brejkova u odlučujućem setu i „završila posao“ posle skoro tri sata igre.

„Nije u redu to što je uradila, dobila je grčeve. Tražila je medicinski tajm-aut zbog problema u levoj nozi, iako je imala grčeve u desnoj. Na kraju, rekla mi je da ja nisam poštena. Ne znam odakle je ta devojka, iz kog sveta je došla“, dodala je Maria koja će, prema navodima francuskih medija, podneti i tužbu protiv rivalke.

„Veoma sam tužna i znam da ne mogu da promenim rezultat, ali ova priča nije gotova. Pravila postoje da bi se poštovala, zar ne?“.

Korne, koju su mnogi na društvenim mrežama, među kojima i francuski teniseri, optužili da je „kraljica drame“ i da je poprilično pretarala, u narednoj rundi igraće sa Venus Vilijams.

„Desna noga mi se grčila konstantno, ali sam u levoj osetila drugačiji bol. Desna se raspadala, dok sam zbog problema kod kuka tražila pomoć, uradila sam sve po pravilima. Odmah sam objasnila fizioterapeutkinji, imali smo problem sa komunikacijom zbog glasne publike, a i ja sam bila veoma emotivna zbog bola. Dobila sam tretman na toj nozi jer nisam mogla da se oslonim prilikom servisa. To je to, stvarno se dogodilo. Fizioterapeutkinja je napravila revoluciju sa mojom nogom i bila je odlučna da mi je potreban tretman. To je kraj priče“, istakla je Korne, ali nije razumela zbog čega je protivnica bila ljuta.

„Nisam razumela zašto je ljuta na mene, čak mi je rekla da nisam poštena kada smo se rukovale. Nisam ja izabrala da me uhvate grčeve na kraju drugog seta, nisam birala da imam bol u nozi i zbog toga mi je bio potreban tretman. Nisam ga tražila zbog grčeva jer poznajem pravila i poštujem ih“.

Ipak, nemačka teniserka dobila je deo osvete – u paru sa Medison Brengl eliminisala je u drugoj rundi Korne i Magdu Linet.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar