Американци кренули у копнену офанзиву

Припадници америчких специјалних снага су примећени у северном делу Сирије као припадници курдских милиција у борби против Исламске државе.

Свијет 27.05.2016 | 14:10
Американци кренули у копнену офанзиву

Како преносе светски медији, фотограф агенције Франс прес је фотографисао Американце који се боре у селу Фатиса, око 50 километара одаљеном од Раке, незваничне престонице џихадиста и главне мете како америчких, тако и руских ваздушних удара.

Курдске милиције на том подручју пружају подршку у копненој офанзиви Демократским снагама Сирије, а у оквиру њих ратују и амерички држављани, који не носе ознаке своје државе, већ су снимљени у курдским униформама.

Сиријска опозиција је кренула у офанзиву на Раку након тајне посете америчког генерала Џозефа Вогела, који, као и званични Вашингтон, инсистира да су амерички војници тамо само да би “помогли и саветовали локалне борце“.

Вашингтон пост је потврдио спекулације да се ради о Американцима и објавио да су они снимљени како рукују бацачем граната типа МК 47, који је специјализовано оружје америчких специјалних јединица.

Према фотографу агенције Франс прес, у селу Фатиса налази се више десетина америчких војника, а Бела кућа је признала да на територији Сирије делује око 300 оперативаца.

Извор: Б92

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Саки

27.05.2016 12:29

Коначно! Амери или било ко други, зло треба сасјеци у корјену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из масе

27.05.2016 14:51

Американци су у Сирији од самог поцетка,да није било сарадње исил-а са другим опозиционим струјама које подрзавају Амери, зло никада не би ни настало.Лозили су ватру,направили позар великих размјера и сад заједно са другим ватрогасцима гасе.Толико познат филм јос од распада СФРЈ.

Name

булка

27.05.2016 15:31

Амери су ово зло и направили и теско је оцекивати да им је интерес да их зауставе. Играју сах с русима...

Name

Црни

27.05.2016 20:40

Људи не лупетајте да су Американци направили зло од тог лично незнате ништа чујете олупину и постајете олупина

ОДГОВОРИТЕ