Amerikanci krenuli u kopnenu ofanzivu

Pripadnici američkih specijalnih snaga su primećeni u severnom delu Sirije kao pripadnici kurdskih milicija u borbi protiv Islamske države.

Svijet 27.05.2016 | 14:10
Amerikanci krenuli u kopnenu ofanzivu

Kako prenose svetski mediji, fotograf agencije Frans pres je fotografisao Amerikance koji se bore u selu Fatisa, oko 50 kilometara odaljenom od Rake, nezvanične prestonice džihadista i glavne mete kako američkih, tako i ruskih vazdušnih udara.

Kurdske milicije na tom području pružaju podršku u kopnenoj ofanzivi Demokratskim snagama Sirije, a u okviru njih ratuju i američki državljani, koji ne nose oznake svoje države, već su snimljeni u kurdskim uniformama.

Sirijska opozicija je krenula u ofanzivu na Raku nakon tajne posete američkog generala Džozefa Vogela, koji, kao i zvanični Vašington, insistira da su američki vojnici tamo samo da bi “pomogli i savetovali lokalne borce“.

Vašington post je potvrdio spekulacije da se radi o Amerikancima i objavio da su oni snimljeni kako rukuju bacačem granata tipa MK 47, koji je specijalizovano oružje američkih specijalnih jedinica.

Prema fotografu agencije Frans pres, u selu Fatisa nalazi se više desetina američkih vojnika, a Bela kuća je priznala da na teritoriji Sirije deluje oko 300 operativaca.

Izvor: B92

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Saki

27.05.2016 12:29

Konačno! Ameri ili bilo ko drugi, zlo treba sasjeci u korjenu.

ODGOVORITE
Name

Neko iz mase

27.05.2016 14:51

Amerikanci su u Siriji od samog pocetka,da nije bilo saradnje isil-a sa drugim opozicionim strujama koje podrzavaju Ameri, zlo nikada ne bi ni nastalo.Lozili su vatru,napravili pozar velikih razmjera i sad zajedno sa drugim vatrogascima gase.Toliko poznat film jos od raspada SFRJ.

Name

bulka

27.05.2016 15:31

Ameri su ovo zlo i napravili i tesko je ocekivati da im je interes da ih zaustave. Igraju sah s rusima...

Name

Crni

27.05.2016 20:40

Ljudi ne lupetajte da su Amerikanci napravili zlo od tog lično neznate ništa čujete olupinu i postajete olupina

ODGOVORITE