Чуо сам да је неко из ДОС истрговао Слобом

Велимир Илић, један од лидера некадашњег ДОС и председник Нове Србије, истиче да је сасвим могуће да је неко из тадашње власти добио награду од пет милиона долара за хапшење покојног председника Слободана Милошевића!

Србија 27.05.2016 | 07:15
Чуо сам да је неко из ДОС истрговао Слобом

Веља за Информер истиче да је после 2001. године било приче о томе да је "један од лидера ДОС истрговао Милошевићевом главом", као што је у интервјуу за лист "Експрес" изјавио бивши командант ЈСО Милорад Улемек Легија.

Хитна истрага

Према Илићевим речима, веома је важно да се то истражи и да се већ једном ствари истерају на чистац.

"Тог периода се одлично сећам. И ја сам чуо да је некоме уплаћен новац, али немам конкретне доказе за то. Био сам вођа 5. октобра и већина нас је ушла срцем у ту причу, али су је потом неки злоупотребили и изопачили. Зато тражим да надлежни органи покрену истрагу о овоме, али и о свим кипарским парама. Њих смо покојни Владан Батић и ја истраживали, а нико ме није ни позвао на разговор о томе", истиче Илић и додаје да су касније "ницале фирме са милионима на рачуну чије власнике пре 2000. није имао пас за шта да уједе".

"Они који су радили лоше ствари крили су се иза ДОС, а онда љага падне на све нас. Нећу то да дозволим. То јесте било мутно време у коме се свашта дешавало и важно је да се сазна истина. Зашто су експлозивом рушили зграду у Шилеровој (седиште `земунског клана`, прим. аут.), ако није било никаквих доказа о криминалу!? Коме је објекат био крив? Зато сам до 2004. и одбијао да уопште будем део власти", напомиње Илић.

Коментаришући Легијине тврдње да "земунци" нису учествовали у хапшењу Милошевића, већ да су то били припадници ЈСО са фантомкама, Илић каже да је "све могуће".

"Кад је убијен Шљука (Средоје Шљукић, прим. аут.), убио га је човек у полицијској униформи са палицом. Тад је то све било испреплетано...", објашњава Веља.

И министар рада Александар Вулин, некадашњи функционер ЈУЛ, наглашава да су Легијини наводи озбиљан повод за истрагу.

"Надлежни не треба да ћуте. Легија има мало шта да изгуби и његове речи треба проверити. Ако је неко узео новац за Милошевића и Радована Караџића, морамо да сазнамо о коме је реч. Та особа се вероватно тиме и поноси. Нека изађе тај патриота који се хвалио да је хапшење патриотски чин, који је слагао, а онда и продао Милошевића", подвлачи Вулин.

Расветлити случај

Дејан Михајлов, један од најближих сарадника Војислава Коштунице из тог времена, такође апелује да се ова прича испита до краја.

"Стварно не знам ништа о томе, али због тежине случаја постоји потреба да се то расветли. Легијине оптужбе су сувише озбиљне и вероватно ће се надлежни позабавити његовим тврдњама јер су оне узнемирујуће за јавност", закључује Михајлов.

Извор: Информер

Фото: Тањуг/АП

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ђорђе

27.05.2016 06:29

Није Србија узела паре за потребе грађана Србије, осим појединца или групе. Неко јесте особа НН. Ја бих да се постави анкета. Паре за изручење МИлошевић Слободана је узео је: 1. Чеда, 2.Наташа Кандић, 3.Нека др. невладина организација (НВО), 4.Ниједан од понуђени одговора, а неко јесте сигурно. ПС: Како људи имају кратко памћење, све новине су писале како је Ђинђић дао хуманитарно милион долара за изградњу храма Светог Саве (то је било бас случајно после хапшења и као тај новац је зарадио од неких предавања у иностранству), а за Кораћа се причало у то време да има тарифу за све, толико о поштењу, што би рекао Која...Србе, наш народ је већ одавно запосео, Диагноза: Алзхеимер И то у терминалној фази. Терапија: Подјела на “Гробаре” и “Цигане” , кад нема више Четника и Парзизана, употребљавати терапију док постојимо још покоји Србин. Поздрав добрим љдима ма које вјере, нације и мишљења били.ИСКРЕНО И ПОШТЕНО.Ђорђе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

27.05.2016 07:40

Нико не пљачка Србију и РС као домаћи политичари и тајкуни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

27.05.2016 09:03

Потраше све.

Name

Ако је тацно

29.05.2016 05:47

Пет милионцица за издају и хапсење покојног Слободана Милосевица и јос пет за доктора Радована Карадзица.Проблем није у онима који су злоупотребили власт ( афере и аферице) од петог октобра на овамо. Него сто нико никад није низаста,никоме одговарао. Зртвених јараца има висе него довољно.

ОДГОВОРИТЕ