Čuo sam da je neko iz DOS istrgovao Slobom

Velimir Ilić, jedan od lidera nekadašnjeg DOS i predsednik Nove Srbije, ističe da je sasvim moguće da je neko iz tadašnje vlasti dobio nagradu od pet miliona dolara za hapšenje pokojnog predsednika Slobodana Miloševića!

Srbija 27.05.2016 | 07:15
Čuo sam da je neko iz DOS istrgovao Slobom

Velja za Informer ističe da je posle 2001. godine bilo priče o tome da je "jedan od lidera DOS istrgovao Miloševićevom glavom", kao što je u intervjuu za list "Ekspres" izjavio bivši komandant JSO Milorad Ulemek Legija.

Hitna istraga

Prema Ilićevim rečima, veoma je važno da se to istraži i da se već jednom stvari isteraju na čistac.

"Tog perioda se odlično sećam. I ja sam čuo da je nekome uplaćen novac, ali nemam konkretne dokaze za to. Bio sam vođa 5. oktobra i većina nas je ušla srcem u tu priču, ali su je potom neki zloupotrebili i izopačili. Zato tražim da nadležni organi pokrenu istragu o ovome, ali i o svim kiparskim parama. Njih smo pokojni Vladan Batić i ja istraživali, a niko me nije ni pozvao na razgovor o tome", ističe Ilić i dodaje da su kasnije "nicale firme sa milionima na računu čije vlasnike pre 2000. nije imao pas za šta da ujede".

"Oni koji su radili loše stvari krili su se iza DOS, a onda ljaga padne na sve nas. Neću to da dozvolim. To jeste bilo mutno vreme u kome se svašta dešavalo i važno je da se sazna istina. Zašto su eksplozivom rušili zgradu u Šilerovoj (sedište `zemunskog klana`, prim. aut.), ako nije bilo nikakvih dokaza o kriminalu!? Kome je objekat bio kriv? Zato sam do 2004. i odbijao da uopšte budem deo vlasti", napominje Ilić.

Komentarišući Legijine tvrdnje da "zemunci" nisu učestvovali u hapšenju Miloševića, već da su to bili pripadnici JSO sa fantomkama, Ilić kaže da je "sve moguće".

"Kad je ubijen Šljuka (Sredoje Šljukić, prim. aut.), ubio ga je čovek u policijskoj uniformi sa palicom. Tad je to sve bilo isprepletano...", objašnjava Velja.

I ministar rada Aleksandar Vulin, nekadašnji funkcioner JUL, naglašava da su Legijini navodi ozbiljan povod za istragu.

"Nadležni ne treba da ćute. Legija ima malo šta da izgubi i njegove reči treba proveriti. Ako je neko uzeo novac za Miloševića i Radovana Karadžića, moramo da saznamo o kome je reč. Ta osoba se verovatno time i ponosi. Neka izađe taj patriota koji se hvalio da je hapšenje patriotski čin, koji je slagao, a onda i prodao Miloševića", podvlači Vulin.

Rasvetliti slučaj

Dejan Mihajlov, jedan od najbližih saradnika Vojislava Koštunice iz tog vremena, takođe apeluje da se ova priča ispita do kraja.

"Stvarno ne znam ništa o tome, ali zbog težine slučaja postoji potreba da se to rasvetli. Legijine optužbe su suviše ozbiljne i verovatno će se nadležni pozabaviti njegovim tvrdnjama jer su one uznemirujuće za javnost", zaključuje Mihajlov.

Izvor: Informer

Foto: Tanjug/AP

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Đorđe

27.05.2016 06:29

Nije Srbija uzela pare za potrebe građana Srbije, osim pojedinca ili grupe. Neko jeste osoba NN. Ja bih da se postavi anketa. Pare za izručenje MIlošević Slobodana je uzeo je: 1. Čeda, 2.Nataša Kandić, 3.Neka dr. nevladina organizacija (NVO), 4.Nijedan od ponuđeni odgovora, a neko jeste sigurno. PS: Kako ljudi imaju kratko pamćenje, sve novine su pisale kako je Đinđić dao humanitarno milion dolara za izgradnju hrama Svetog Save (to je bilo bas slučajno posle hapšenja i kao taj novac je zaradio od nekih predavanja u inostranstvu), a za Koraća se pričalo u to vreme da ima tarifu za sve, toliko o poštenju, što bi rekao Koja...Srbe, naš narod je već odavno zaposeo, Diagnoza: Alzheimer I to u terminalnoj fazi. Terapija: Podjela na “Grobare” i “Cigane” , kad nema više Četnika i Parzizana, upotrebljavati terapiju dok postojimo još pokoji Srbin. Pozdrav dobrim ljdima ma koje vjere, nacije i mišljenja bili.ISKRENO I POŠTENO.Đorđe

ODGOVORITE
Name

Dragan

27.05.2016 07:40

Niko ne pljačka Srbiju i RS kao domaći političari i tajkuni.

ODGOVORITE
Name

Hm

27.05.2016 09:03

Potraše sve.

Name

Ako je tacno

29.05.2016 05:47

Pet milioncica za izdaju i hapsenje pokojnog Slobodana Milosevica i jos pet za doktora Radovana Karadzica.Problem nije u onima koji su zloupotrebili vlast ( afere i aferice) od petog oktobra na ovamo. Nego sto niko nikad nije nizasta,nikome odgovarao. Zrtvenih jaraca ima vise nego dovoljno.

ODGOVORITE