Херој 5. дана: Цонгиних 68 спринтова!

Жо Вилфред Цонга је савладао Маркоса Багдатиса, али га је Кипранин натерао да се итекако потруди. У невероватном мечу Цонга је показао физичку и психичку снагу.

Тенис 27.05.2016 | 09:40
Херој 5. дана: Цонгиних 68 спринтова!

Не би ово Багдатису био први пут да је избацио фаворизованог противника, због непредвидивости је 30-годишњи Кипранин често био миљеник публике.

Седми играч света је на терен изашао као потпуни фаворит, јер уз то што је за 22 места боље пласиран на АТП листи од Багдатиса у претходних пет мечева у којима су се састајали увек је побеђивао.

Сада је 39, играч на АТП листи у потпуности искористио спорију подлогу и одиграо тактички перфектно, отеравши меч у пети сет. Када је после сат времена игре узео тај-брек за у првом сету, а потом преокренуо у другом Цонга није пао психички.

Повратак од 2:0 га и чини правим херојем дана, јер се сабрао и до краја меча казнио све грешке противника. Већ у трећем сету је све било како треба и седми играч света је показао колико је заправо срчан.

„Нисам био нервозан, освојио сам трећи сет и очекивао да наставим у том ритму, али никада се не зна како ће противник реаговати. Тако да се увек фокусирам на циљ и трудим се да играм најбоље што могу. Никада не мислим да је меч готов“, истакао је после меча.

Неће му бити лако у наредном колу, иако је имао среће са жребом па ће се састати са Ернестсом Гулбисом. Багдатис му је упутио 68 дроп шотова и натерао га да много трчи.

„И прошли пут када сам играо против њега користио је дроп шотове, играли смо тада у Аустралији. Тамо је подлога бржа, па је то мање радио. Када играте на два сета можете довољно да трчите, али када играте три или пет тешко вам је да 70 пута идете на мрежу. Он је у прва два сета користио јако пуно дропшотове и очигледно је да му је то упалило“, прокоментарисао је Цонга.

Сада су ноге, плућа и срце борбеног Француза издржали и по завршетку меча Цонга је публици упутио крик одушевљења. Остаје му само да прослави, вероватно одмарајући се после исрпљујућих три и по сата тениса.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар