Heroj 5. dana: Conginih 68 sprintova!

Žo Vilfred Conga je savladao Markosa Bagdatisa, ali ga je Kipranin naterao da se itekako potrudi. U neverovatnom meču Conga je pokazao fizičku i psihičku snagu.

Tenis 27.05.2016 | 09:40
Heroj 5. dana: Conginih 68 sprintova!

Ne bi ovo Bagdatisu bio prvi put da je izbacio favorizovanog protivnika, zbog nepredvidivosti je 30-godišnji Kipranin često bio miljenik publike.

Sedmi igrač sveta je na teren izašao kao potpuni favorit, jer uz to što je za 22 mesta bolje plasiran na ATP listi od Bagdatisa u prethodnih pet mečeva u kojima su se sastajali uvek je pobeđivao.

Sada je 39, igrač na ATP listi u potpunosti iskoristio sporiju podlogu i odigrao taktički perfektno, oteravši meč u peti set. Kada je posle sat vremena igre uzeo taj-brek za u prvom setu, a potom preokrenuo u drugom Conga nije pao psihički.

Povratak od 2:0 ga i čini pravim herojem dana, jer se sabrao i do kraja meča kaznio sve greške protivnika. Već u trećem setu je sve bilo kako treba i sedmi igrač sveta je pokazao koliko je zapravo srčan.

„Nisam bio nervozan, osvojio sam treći set i očekivao da nastavim u tom ritmu, ali nikada se ne zna kako će protivnik reagovati. Tako da se uvek fokusiram na cilj i trudim se da igram najbolje što mogu. Nikada ne mislim da je meč gotov“, istakao je posle meča.

Neće mu biti lako u narednom kolu, iako je imao sreće sa žrebom pa će se sastati sa Ernestsom Gulbisom. Bagdatis mu je uputio 68 drop šotova i naterao ga da mnogo trči.

„I prošli put kada sam igrao protiv njega koristio je drop šotove, igrali smo tada u Australiji. Tamo je podloga brža, pa je to manje radio. Kada igrate na dva seta možete dovoljno da trčite, ali kada igrate tri ili pet teško vam je da 70 puta idete na mrežu. On je u prva dva seta koristio jako puno dropšotove i očigledno je da mu je to upalilo“, prokomentarisao je Conga.

Sada su noge, pluća i srce borbenog Francuza izdržali i po završetku meča Conga je publici uputio krik oduševljenja. Ostaje mu samo da proslavi, verovatno odmarajući se posle isrpljujućih tri i po sata tenisa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar