Новак: Нервоза? Некад превише тражим од себе...

Најбољи тенисер данашњице Новак Ђоковић рекао је да некада од себе тражи превише, што му ствара нервозу када ствари не иду како треба.

Тенис 27.05.2016 | 22:20
Новак: Нервоза? Некад превише тражим од себе...

Ђоковић је у четвртак савладао Стива Дарсиса са 7:5, 6:3, 6:4 и пласирао се у треће коло Ролан Гароса, забележивши јубиларну, 50. победу у Булоњској шуми.

Међутим, Новак је током читавог меча био нервозан због нешто славије игре, а о перфекционизму је говорио његов тренер Марјан Вајда, који је истакао да би Србин волео да сваки меч добије са по 6:1.

“У праву је Марјан, а и Санторо је у интервјуу на терену прокоментарисао да све мечеве желим да одиграм најбоље могуће. То јесте истина – уживам играјући тенис, то је несумњиво, али у неким тренуцима сувише тражим од себе, па сам себи највећи противник понекад. Када се дешавају овакви дани у којима правим много грешака, онда то створи нервозу. Али успео сам да себе смирим и да одржим сталоженост у тренуцима када је било најнеопходније и да завршим меч у три сета”, рекао је Ђоковић.

Први рекет света је у првом и трећем сету имао по брејк предности, али их је испуштао.

“Задовољан сам што сам посао завршио у три сета, али постоје и ствари на данашњем мечу које ми се дефинитивно нису свиделе. Имао сам превише неизнуђених грешака из првог или другог ударца. Радим на томе, не дешава ми се први пут да осцилирам у концентрацији, али и то је нормално, сви смо ми људи колико год имао искуства и великих мечева иза себе. Надам се да се то неће понављати у наредним рундама. Биће све у реду, очекивано је да на почетку изгледам мало лошије на терену”.

Противник је у неким тренуцима играо веома надахнуто и велике проблем правио ниским слајс ударцима.

“Свака част Стиву, играо је са много промена, мењао је темпо игре веома спорим слајсевима. Он је веома брз и добро чита игру. Можда нисам очекивао да ће да игра толико ниско и да ће толико да мења ритам, можда сам се мало лошије спремио за меч у односу на оно што сам очекивао. Ипак, не треба гледати победи у зубе – игра је ту, треба је одржати у што дужем временском периоду”.

У следећој рунди играће са натурализованим Британцем Аљажом Беденеом, који је у пет сетова елиминисао Пабла Карењо-Бусту.

“Мало смо заједно тренирали у Монте Карлу и на неколико других места. Причамо исти језик, па нам је лако да се усагласимо и комуницирамо. Он је одличан момак, веома талентован и има брз покрет при првом сервису. Наравно да очекујем тежак меч, ипак је ово треће коло и полако улазимо у другу недељу турнира – нема више лаких мечева. Надам се да могу да издржим притисак и уживам на терену”.

Раније је било приче да постоји шанса да Ђоковић заигра за Велику Британију – то се није десило, али се управо момак из Љубљане одлучио на такав потез. Последица је да не може да наступа за Британце у Дејвис купу…

“Не знам много о том случају. Колико ми је познато, то правило је промењено и сада уместо три мора да прође пет година од тренутка када се последњи пут наступали за једну репрезентацију, како бисте добили могућност да играте за другу. Мислим да је то превише, три године је сасвим у реду. Опет, то су правила, а ја не знам да ли је он раније играо за Словенију. Можда је у томе проблем”, закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар