Novak: Nervoza? Nekad previše tražim od sebe...

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković rekao je da nekada od sebe traži previše, što mu stvara nervozu kada stvari ne idu kako treba.

Tenis 27.05.2016 | 22:20
Novak: Nervoza? Nekad previše tražim od sebe...

Đoković je u četvrtak savladao Stiva Darsisa sa 7:5, 6:3, 6:4 i plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, zabeleživši jubilarnu, 50. pobedu u Bulonjskoj šumi.

Međutim, Novak je tokom čitavog meča bio nervozan zbog nešto slavije igre, a o perfekcionizmu je govorio njegov trener Marjan Vajda, koji je istakao da bi Srbin voleo da svaki meč dobije sa po 6:1.

“U pravu je Marjan, a i Santoro je u intervjuu na terenu prokomentarisao da sve mečeve želim da odigram najbolje moguće. To jeste istina – uživam igrajući tenis, to je nesumnjivo, ali u nekim trenucima suviše tražim od sebe, pa sam sebi najveći protivnik ponekad. Kada se dešavaju ovakvi dani u kojima pravim mnogo grešaka, onda to stvori nervozu. Ali uspeo sam da sebe smirim i da održim staloženost u trenucima kada je bilo najneophodnije i da završim meč u tri seta”, rekao je Đoković.

Prvi reket sveta je u prvom i trećem setu imao po brejk prednosti, ali ih je ispuštao.

“Zadovoljan sam što sam posao završio u tri seta, ali postoje i stvari na današnjem meču koje mi se definitivno nisu svidele. Imao sam previše neiznuđenih grešaka iz prvog ili drugog udarca. Radim na tome, ne dešava mi se prvi put da osciliram u koncentraciji, ali i to je normalno, svi smo mi ljudi koliko god imao iskustva i velikih mečeva iza sebe. Nadam se da se to neće ponavljati u narednim rundama. Biće sve u redu, očekivano je da na početku izgledam malo lošije na terenu”.

Protivnik je u nekim trenucima igrao veoma nadahnuto i velike problem pravio niskim slajs udarcima.

“Svaka čast Stivu, igrao je sa mnogo promena, menjao je tempo igre veoma sporim slajsevima. On je veoma brz i dobro čita igru. Možda nisam očekivao da će da igra toliko nisko i da će toliko da menja ritam, možda sam se malo lošije spremio za meč u odnosu na ono što sam očekivao. Ipak, ne treba gledati pobedi u zube – igra je tu, treba je održati u što dužem vremenskom periodu”.

U sledećoj rundi igraće sa naturalizovanim Britancem Aljažom Bedeneom, koji je u pet setova eliminisao Pabla Karenjo-Bustu.

“Malo smo zajedno trenirali u Monte Karlu i na nekoliko drugih mesta. Pričamo isti jezik, pa nam je lako da se usaglasimo i komuniciramo. On je odličan momak, veoma talentovan i ima brz pokret pri prvom servisu. Naravno da očekujem težak meč, ipak je ovo treće kolo i polako ulazimo u drugu nedelju turnira – nema više lakih mečeva. Nadam se da mogu da izdržim pritisak i uživam na terenu”.

Ranije je bilo priče da postoji šansa da Đoković zaigra za Veliku Britaniju – to se nije desilo, ali se upravo momak iz Ljubljane odlučio na takav potez. Posledica je da ne može da nastupa za Britance u Dejvis kupu…

“Ne znam mnogo o tom slučaju. Koliko mi je poznato, to pravilo je promenjeno i sada umesto tri mora da prođe pet godina od trenutka kada se poslednji put nastupali za jednu reprezentaciju, kako biste dobili mogućnost da igrate za drugu. Mislim da je to previše, tri godine je sasvim u redu. Opet, to su pravila, a ja ne znam da li je on ranije igrao za Sloveniju. Možda je u tome problem”, zaključio je Đoković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar