Ред Бул за Рајконена више лаје него што уједа!

„Не мислим да ће Ред Бул у Монаку бити испред нас, иако за Мерцедес сматрам да је још доста јак“, каже куражни Кими Рајконен!

Остали спортови 27.05.2016 | 14:20
Ред Бул за Рајконена више лаје него што уједа!

Претходних дана превише је било прозивања и изазивања Ферарија због неуверљивих резултата Скудерије у досадашњем току шампионата Формуле 1. Торо Росо је био најгласнији када је реч о следећој трци у Монаку, али на одговор Ферарија нисмо дугуго чекали. Кими Рајонен сматра да Ферари уочи Монака није оно за шта га конкуренти сматрају.

„Очигледно је да нам је оно што се десило Мерцедесу на прошлој трци створило велику шансу за победу. Ми смо од свега искористили само део могућности, односно заузели друго и треће место. Триумф у Барселони нисмо могли да остваримо из више разлога, али баш због тога не мислим да је Ред Бул сада испред нас. У Шпанији су нас победили само једним болидом, али то није права слика наше форме. Сигурно да смо сада доста бољи, али и Мерцедес је доста јак. Због тога имам још ћвршћу жељу да победим“, каже Кими Рајонен, који Торо Росо и не узима превише у обзир када је питање конкурентности у Монаку на тапету.

„За сада се неке ствари још нису десиле како смо планирали а јасно је и на шта под тим мислим. Сада услови за то сазревају, јер је комплетан пакет наших техничких модификација на болиду и успешно функционише. Уз ове измене рачунамо да смо битно бољи, али и да ћемо у датом моменту бити и конкретнији на стази“, каже Рајконен.

Ферари рачуна да ће на уској стази у Монаку успети да искаже оспоравани потенцијал. Да би се то десило неопходно је да екипа оствари добра времена на званичном тренингу како би се остварили услови за добар старт. На исту карту игра и Ред Бул, али и Торо Росо из чијег бокса тврде да ће им прави конкуренти на стази у недељу бити Мерцедес и Ред Бул. Ако узмемо у обзир да овакве прогнозе долазе од екипе која на стази вози болиде са агрегатима из претходне Фераријеве сезоне онда су такве изјаве доста смеле.

Извор: моззартспорт 

Фото:Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар