Нијемци жестоко ударили по енглеској Премијер лиги!

Имају највише пара, али ниједан суперстар неће у Енглеску, хоће у Примеру и Бундес! Паул Брајтнер без длаке на језику...

Фудбал 05.06.2016 | 14:00
Нијемци жестоко ударили по енглеској Премијер лиги!

Дилема која се никад неће решити. Сваки човек - другачије мишљење. Енглеска или Шпанија? А сада у једначини и Немачка. Легендарни фудбалер Паул Брајтнер сматра да је Бундеслига не само на нивоу Премијер лиге, него уз Примеру много изнад енглеског првенства. Зато и тврди да оне баш највеће фудбалске звезде неће на острво.

ж"Ако тимови попут Челсија и Ливерпула и других великих клубова постаји гори из године у годину - и тако већ три или четири сезоне - онда није никакво изненађење што је Лестер шампион Енглеске. Квалитет Премијер лиге је последњих година драстично пао, јер су енглески клубови престали да се интересују за трендове у свету фудбала", категорички ћеБрајтнер у интервјуу за Гоал.цом.

Наравно, има ствари у којима су баш Енглези трендсетери.

"Мислили су, или и даље мисле: ’Најбољи смо, имамо највише пара’. У реду, јесте, имаће још и више, али ниједан суперстар - нити један - неће да игра у Премијер лиги. Жао ми је, они желе у Бундеслигу или у Примеру, јер се тамо игра најбољи фудбал", тврди Брајтнер.

Реал, Барселона, Бајерн... Ту и можемо да се сложимо. За остале нисмо сигурни. Мада од оног Челсијевог успона на европски трон 2012. године, а сви се сећамо колико их је срећа помиловала против Бајерна, Немци и Шпанци доминирају. Реал и Атлетико у два финала, по једно за Барсу, Борусију Дортмунд и јединог италијанског представника у европским завршницама последњих сезона - Јувентус. У том четворогодишњем периоду само су Челси и Манчестер Сити од Енглеза стигли и до полуфинала.

Са толико пара очекивала би се већа заступљеност Енглеза. Можда отуд Јирген Клоп и Пеп Гвардиола у Премијер лиги? Енглези ипак имају шта да науче од Немаца и Шпанаца. Брајтнерније уверен да ће њих двојица нешто променити.

"Па неће они да играју... Ако енглески тимови, та велика четворка, петорка или шесторка, отвори умове, ако не почне да слуша, да учи, можда ће онда моћи да тај огроман новац троше на највеће играче. У наредне две или три године - сигуран сам у то - ниједан суперстар неће отићи у Енглеску".

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар