Nijemci žestoko udarili po engleskoj Premijer ligi!

Imaju najviše para, ali nijedan superstar neće u Englesku, hoće u Primeru i Bundes! Paul Brajtner bez dlake na jeziku...

Fudbal 05.06.2016 | 14:00
Nijemci žestoko udarili po engleskoj Premijer ligi!

Dilema koja se nikad neće rešiti. Svaki čovek - drugačije mišljenje. Engleska ili Španija? A sada u jednačini i Nemačka. Legendarni fudbaler Paul Brajtner smatra da je Bundesliga ne samo na nivou Premijer lige, nego uz Primeru mnogo iznad engleskog prvenstva. Zato i tvrdi da one baš najveće fudbalske zvezde neće na ostrvo.

ž"Ako timovi poput Čelsija i Liverpula i drugih velikih klubova postaji gori iz godine u godinu - i tako već tri ili četiri sezone - onda nije nikakvo iznenađenje što je Lester šampion Engleske. Kvalitet Premijer lige je poslednjih godina drastično pao, jer su engleski klubovi prestali da se interesuju za trendove u svetu fudbala", kategorički ćeBrajtner u intervjuu za Goal.com.

Naravno, ima stvari u kojima su baš Englezi trendseteri.

"Mislili su, ili i dalje misle: ’Najbolji smo, imamo najviše para’. U redu, jeste, imaće još i više, ali nijedan superstar - niti jedan - neće da igra u Premijer ligi. Žao mi je, oni žele u Bundesligu ili u Primeru, jer se tamo igra najbolji fudbal", tvrdi Brajtner.

Real, Barselona, Bajern... Tu i možemo da se složimo. Za ostale nismo sigurni. Mada od onog Čelsijevog uspona na evropski tron 2012. godine, a svi se sećamo koliko ih je sreća pomilovala protiv Bajerna, Nemci i Španci dominiraju. Real i Atletiko u dva finala, po jedno za Barsu, Borusiju Dortmund i jedinog italijanskog predstavnika u evropskim završnicama poslednjih sezona - Juventus. U tom četvorogodišnjem periodu samo su Čelsi i Mančester Siti od Engleza stigli i do polufinala.

Sa toliko para očekivala bi se veća zastupljenost Engleza. Možda otud Jirgen Klop i Pep Gvardiola u Premijer ligi? Englezi ipak imaju šta da nauče od Nemaca i Španaca. Brajtnernije uveren da će njih dvojica nešto promeniti.

"Pa neće oni da igraju... Ako engleski timovi, ta velika četvorka, petorka ili šestorka, otvori umove, ako ne počne da sluša, da uči, možda će onda moći da taj ogroman novac troše na najveće igrače. U naredne dve ili tri godine - siguran sam u to - nijedan superstar neće otići u Englesku".

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar