Маркез и Лоренцо жале ''Доктора'' Росија?!

Шпанским мотоциклистима годи када немају Росија за конкурента, али је још боље када имају позамашан капитал у бодовима!

Остали спортови 04.06.2016 | 21:45
Маркез и Лоренцо жале ''Доктора'' Росија?!

Сећате ли се оних момака који су гласили за заверенике када је снагом „правде“ Роси изгубио Мото ГП првенство судијском одлуком коју је потврдио и Суд за спортску арбитражу, ЦАС?  

Да то су Хорхе Лоренцо и Марк Маркез који сада сажаљевају Докторов случај, али су и радосни због тога што лакше дишу када им Италијан није за петама.

„Срећан сам због агрегата. Да сам направио круг мање на загревању, не бих доживео квар и на трци би се појавио са истим мотором. Роси није имао среће, и он је сада прилично далеко у шанпионату. Нијему није сигурно лако. Мени је деловало као да ме са лакоћом прати, али и да може дапобеди“, каже победник трке у Муђелу, Хорхе Лоренцо.

Попут земљака, Марк Маркез потврђује Росијеву несрећу као своју корист, али и наговештава властиту номинацију за титулу. Он чини се већ на неки начин отписује Докторапа је његов „жал“ више у домену пожељног обраћања јавности него што је то стварноМаркезово осећање.

„Да ме је неко питао желим ли трку да завршим на другој позицији, и да за то потпишем, па да разлика између мене и Лоренца буде свега пет поена учинио бих то без размишљања. При том не мислим да сам рачунао на Росијеву лошу срећу. На крају и од тога се мора узети профит, јер се никада не зна да ли се срећа враћа у будућности или не“, каже Маркез.

Валентино Роси џентлменски не коментарише своју изнуђено лошу партију на Муђелу. За њега је разумљиво то што је после трке изјавио да му срећа није била нарочит савезник на омиљеној стази, пред домаћом публиком. Он због тога трпи велики морални притисак, али ништа лакше није ни екипи Јамахе коју је на Великој награди Италије почела да мучи поузданост. Да подсетимо, први квар на мотоциклу имао је Лоренцо на загревању, па се сматрало да би његов мотоцикл први могао да откаже послушност. Онда се исто десило саРосијевим мотором, само што овог пута Јамаха није могла ништа, сем да Росија прими у бокс и угаси ватру која је већ захватила мотор.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар