Markez i Lorenco žale ''Doktora'' Rosija?!

Španskim motociklistima godi kada nemaju Rosija za konkurenta, ali je još bolje kada imaju pozamašan kapital u bodovima!

Ostali sportovi 04.06.2016 | 21:45
Markez i Lorenco žale ''Doktora'' Rosija?!

Sećate li se onih momaka koji su glasili za zaverenike kada je snagom „pravde“ Rosi izgubio Moto GP prvenstvo sudijskom odlukom koju je potvrdio i Sud za sportsku arbitražu, CAS?  

Da to su Horhe Lorenco i Mark Markez koji sada sažaljevaju Doktorov slučaj, ali su i radosni zbog toga što lakše dišu kada im Italijan nije za petama.

„Srećan sam zbog agregata. Da sam napravio krug manje na zagrevanju, ne bih doživeo kvar i na trci bi se pojavio sa istim motorom. Rosi nije imao sreće, i on je sada prilično daleko u šanpionatu. Nijemu nije sigurno lako. Meni je delovalo kao da me sa lakoćom prati, ali i da može dapobedi“, kaže pobednik trke u Muđelu, Horhe Lorenco.

Poput zemljaka, Mark Markez potvrđuje Rosijevu nesreću kao svoju korist, ali i nagoveštava vlastitu nominaciju za titulu. On čini se već na neki način otpisuje Doktorapa je njegov „žal“ više u domenu poželjnog obraćanja javnosti nego što je to stvarnoMarkezovo osećanje.

„Da me je neko pitao želim li trku da završim na drugoj poziciji, i da za to potpišem, pa da razlika između mene i Lorenca bude svega pet poena učinio bih to bez razmišljanja. Pri tom ne mislim da sam računao na Rosijevu lošu sreću. Na kraju i od toga se mora uzeti profit, jer se nikada ne zna da li se sreća vraća u budućnosti ili ne“, kaže Markez.

Valentino Rosi džentlmenski ne komentariše svoju iznuđeno lošu partiju na Muđelu. Za njega je razumljivo to što je posle trke izjavio da mu sreća nije bila naročit saveznik na omiljenoj stazi, pred domaćom publikom. On zbog toga trpi veliki moralni pritisak, ali ništa lakše nije ni ekipi Jamahe koju je na Velikoj nagradi Italije počela da muči pouzdanost. Da podsetimo, prvi kvar na motociklu imao je Lorenco na zagrevanju, pa se smatralo da bi njegov motocikl prvi mogao da otkaže poslušnost. Onda se isto desilo saRosijevim motorom, samo što ovog puta Jamaha nije mogla ništa, sem da Rosija primi u boks i ugasi vatru koja je već zahvatila motor.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar