Ф1 - тренинзи: Хамилтон испред Розберга у Монте Карлу!

Шампион Формуле један, возач Мерцедеса Луис Хамилтон био је најбржи на првом званичном тренингу пред трку за Велику награду Монака.

Остали спортови 26.05.2016 | 17:40
Ф1 - тренинзи: Хамилтон испред Розберга у Монте Карлу!

Монако под сјајем сребрних и вечитих звезда! Јурка на улицама Монака почела лудим заносом пет момака који већ у хиљадитинкама прате времена Хамилтона и Розберга.

Ништа у Формули 1 није тако гламурозно, разметљиво, а опет тако култно као што је Велика награда Монака. У Монте Карлу живе познати, али се у Монако иде онда када вам је потребно да докажете да сте неко и нешто у најбржем циркусу. Зато се возачи не двоуме када говоре о својим успесима, па се свако ко је икада победио у  Формули 1 има потребу да се хвали или пак да жали за победом у Монте Карлу.

Не, то није због гламурозних ресторана, виђеног друштва, нити због јахти у маринама Монте Карла. Стаза о којој говоримо, а која ће у недељу угостити најбрже циркузанте мајсторски је припадала само једном човеку! Њу је суверено укротио једино Ајртон Сена, али тако да се после њега таквим дичним „мајсторским писмом“ није могао похвалити чак ни глорификовани Михаел Шумахер. Ова два имена зато су сасвим довољна да се објасни зашто у  Монаку не побеђује онај који греши, али трку ни не завршава возач коме контрола болида на вијугавим кривинама између старих здања и тунела монденске вароши није јача страна...

Од активних возача, ако изузмемо антологијске моменте из прошлости, највише победа на Азурној обали има Нико Розберг, и то тачно три узастопне што је својеврсни хет-трик за немачког аса. Наравно, он никако њие сам, пошто су у Монаку славили и Луис Хамилтон,Фернандо Алонсо, Себастијан Фетел, али и Џејнсон Батон и Кими Рајконен. Ко ће од њих у недељу имати снаге за још једну велику победу у Монте Карлу?

Мерцедес је поново најконкретнији. Разлози за такву тврдњу су бројни, па пре свега издвајамо најновију вест са Азурне обале у којој стоји да је на првим незваничним тренинзима, Луис Хамилтон постигао најбоље време што у стопу прати Нико Розберг. То значи да би право изненађење било ако до старта трке у првом стартном реду не би видели Мерцедесов тандем.

Хамилтона и Розберга тренутно у Монаку не деле секунде, већ свега 101 хиљадитинка. Па ко је ту луд, и има ли смисла рачунати време на толико децимала уз велику могућност  грешке у рачунским операцијама мерних инструмената. Да не ширимо, Хамилтонових1:15.537 је време за најаву потпуно перфектно одмереног и брзог круга у Монте Карлу. Себастијан Фетел је извезао круг који је од Хамилтоновог спорији за 419 хиљадитинки, док је време четвртог Даниела Рикарда у заостатку за водећим од 771 хиљадитог дела секунде.

Млађани Макс Верстапен, такође се може сматрати успешним, јер је новајлија, и сада већ антологијски најмлађи победник Формуле 1 возио за 834 хиљадитих „спорије“ од Мерцедесовог аса.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар