Финале ЛШ, Реал – Атлетико: За кога ћете навијати и ко побјеђује?!

Ближи се утакмица сезоне у евро-куповима. Ево мале приче о њој, а ми вас питамо и за кога ћете навијати у суботу увече и ко ће постати првак Европе.

Фудбал 27.05.2016 | 00:00
Финале ЛШ, Реал – Атлетико: За кога ћете навијати и ко побјеђује?!

Португалски фудбалер Кристијано Роналдо биће прва звезда финала Лиге шампиона, али поред њега је много играча Реала и Атлетика показало да је у завидној форми и да је спремно да реши ту утакмицу.

Осим Роналда, вишеструко награђиваног најбољег фудбалера света, главне узданице Реала требало би да буду Герет Бејл и Карим Бензема.

Бејл још није дао гол у Лиги шампиона ове сезоне, али је показао завидну форму у шпанској Примери и на најбољи начин је заменио Роналда, који је пропустио неколико сусрета због повреде. Велшанин је постигао четири поготка на последње четири утакмице.

Такође, он је био стрелац у многим финалима за Реал, пошто је решавао питање победника у Лиги шампиона, Купу краља, као и Светском првенству за клубове 2014. године.

"Не знам у чему је тајна. У финалу свако гледа да да све од себе, одигра најбоље што уме и надам се да ћу и у суботу постићи погодак и да ће мој клуб освојити трофеј", рекао је Бејл шпанским медијима.

Још једна од узданица "краљевског" клуба могао би да буде Бензема, који се током сезоне више истицао ван терена него на њему.

Упркос томе што је на 35 утакмица постигао чак 28 голова, Бенземину сезону обележили су скандали, али то не би требало да представља препреку да овај 28-годишњи нападач буде једна од главних претњи по гол Атлетика.

Када је реч о Атлетику, главна узданица клуба са "Висенте Калдерона" биће Антоан Гризман. Француски нападач је одиграо најбољу сезону у каријери, а у Лиги шампиона је постигао седам од укупно 16 голова Атлетика, укључујући три на последње три утакмице.

"Имао сам одличну сезону и надам се да ћу је завршити у великом стилу", рекао је самоуверено Гризман.

Фернандо Торес такође је један од играча који би могао да обележи финале. Овај, сада већ ветеран, током каријере је решавао бројне утакмице, а репрезентацији Шпаније је головима у финалима 2008. и 2012. доносио титуле шампиона Европе.

"Испред мене је најважнија утакмица коју ћу одиграти у животу", рекао је Торес, који је након година лоше форме коначно одиграо солидну сезону, пошто је у дресу Атлетика дао 12 голова на 43 утакмице.

Једно од највећих изненађења Атлетика ове сезоне је млади Саул Нигес, који је добрим играма за клуб заслужио позив селектора репрезентације Шпаније за шири списак за Европско првенство у Француској.

Еквивалент Саулу у Реалу је Лукас Васкес, који је такође на листи селектора Винсента дел Боскеа. Овај 24-годишњи нападач, изданак омладинске школе Реала, рекао је да ће му бити част што ће представљати Реалову академију у финалу.

Реал је пре две године освојио Лигу шампиона победом после продужетака са 4:1 над Атлетиком. Од играча који су тада играли, а биће и у суботу у конкуренцији, јесу Серхио Рамос, Марсело, Тони Крос и Хамес Родригес из Реала, као и Коке Ресуресион, Габи Фернандес, Дијего Годин и Филипе Луис из Атлетика.

Финале Лиге шампиона играће се у суботу од 20.45 у Милану.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар