Finale LŠ, Real – Atletiko: Za koga ćete navijati i ko pobjeđuje?!

Bliži se utakmica sezone u evro-kupovima. Evo male priče o njoj, a mi vas pitamo i za koga ćete navijati u subotu uveče i ko će postati prvak Evrope.

Fudbal 27.05.2016 | 00:00
Finale LŠ, Real – Atletiko: Za koga ćete navijati i ko pobjeđuje?!

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo biće prva zvezda finala Lige šampiona, ali pored njega je mnogo igrača Reala i Atletika pokazalo da je u zavidnoj formi i da je spremno da reši tu utakmicu.

Osim Ronalda, višestruko nagrađivanog najboljeg fudbalera sveta, glavne uzdanice Reala trebalo bi da budu Geret Bejl i Karim Benzema.

Bejl još nije dao gol u Ligi šampiona ove sezone, ali je pokazao zavidnu formu u španskoj Primeri i na najbolji način je zamenio Ronalda, koji je propustio nekoliko susreta zbog povrede. Velšanin je postigao četiri pogotka na poslednje četiri utakmice.

Takođe, on je bio strelac u mnogim finalima za Real, pošto je rešavao pitanje pobednika u Ligi šampiona, Kupu kralja, kao i Svetskom prvenstvu za klubove 2014. godine.

"Ne znam u čemu je tajna. U finalu svako gleda da da sve od sebe, odigra najbolje što ume i nadam se da ću i u subotu postići pogodak i da će moj klub osvojiti trofej", rekao je Bejl španskim medijima.

Još jedna od uzdanica "kraljevskog" kluba mogao bi da bude Benzema, koji se tokom sezone više isticao van terena nego na njemu.

Uprkos tome što je na 35 utakmica postigao čak 28 golova, Benzeminu sezonu obeležili su skandali, ali to ne bi trebalo da predstavlja prepreku da ovaj 28-godišnji napadač bude jedna od glavnih pretnji po gol Atletika.

Kada je reč o Atletiku, glavna uzdanica kluba sa "Visente Kalderona" biće Antoan Grizman. Francuski napadač je odigrao najbolju sezonu u karijeri, a u Ligi šampiona je postigao sedam od ukupno 16 golova Atletika, uključujući tri na poslednje tri utakmice.

"Imao sam odličnu sezonu i nadam se da ću je završiti u velikom stilu", rekao je samouvereno Grizman.

Fernando Tores takođe je jedan od igrača koji bi mogao da obeleži finale. Ovaj, sada već veteran, tokom karijere je rešavao brojne utakmice, a reprezentaciji Španije je golovima u finalima 2008. i 2012. donosio titule šampiona Evrope.

"Ispred mene je najvažnija utakmica koju ću odigrati u životu", rekao je Tores, koji je nakon godina loše forme konačno odigrao solidnu sezonu, pošto je u dresu Atletika dao 12 golova na 43 utakmice.

Jedno od najvećih iznenađenja Atletika ove sezone je mladi Saul Niges, koji je dobrim igrama za klub zaslužio poziv selektora reprezentacije Španije za širi spisak za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Ekvivalent Saulu u Realu je Lukas Vaskes, koji je takođe na listi selektora Vinsenta del Boskea. Ovaj 24-godišnji napadač, izdanak omladinske škole Reala, rekao je da će mu biti čast što će predstavljati Realovu akademiju u finalu.

Real je pre dve godine osvojio Ligu šampiona pobedom posle produžetaka sa 4:1 nad Atletikom. Od igrača koji su tada igrali, a biće i u subotu u konkurenciji, jesu Serhio Ramos, Marselo, Toni Kros i Hames Rodriges iz Reala, kao i Koke Resuresion, Gabi Fernandes, Dijego Godin i Filipe Luis iz Atletika.

Finale Lige šampiona igraće se u subotu od 20.45 u Milanu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar