Неће бити исплаћено 62 милиона КМ депозита

Према плану ликвидације Бобар банке неће бити исплаћено око 62 милиона КМ депозита, рекао је у интервјуу за пословни портал ЦАПИТАЛ ликвидациони управник Бобар банке Миле Максимовић.

Република Српска 26.05.2016 | 13:43
Неће бити исплаћено 62 милиона КМ депозита

Максимовић, који функцију ликвидационог управника обавља већ петнаестак мјесеци, очекује да Агенција за банкарство Републике Српске ове године поднесе захтјев за покретање стечаја банке.

“Након отварања поступка ликвидације, Агенција за осигурање депозита БиХ је преузела обавезу исплате осигураних депозита у износу од 86,83 милиона КМ. Бобар банка ад у ликвидацији је до сада Агенцији вратила 67 милиона КМ. Средства за исплату преосталог износа осигураних депозита су обезбијеђена, али због потребе резервације средстава по поднијетим тужбама 20 милиона КМ је орочено. Поред наведеног смањен је и износ намјенски орочених депозита за 5,02 милиона КМ из којих су наплаћени кредити осигурани депозитом, као и износ од 357 хиљада КМ по основу пребијања депозита и кредита у складу са одредбама Закона о банкама Српске”, рекао је Максимовић.

Према његовим ријечима укупни неосигурани преостали депозити износе 140,02 милиона КМ, а ппрема плану ликвидације планирано је намирење 56 одсто укупних преосталих депозита, односно око 78 милиона КМ.

Максимовић каже да би неисплаћено остало 62 милиона депозита или 26,4 одсто у односу на затечено стање на дан отварања ликвидације.

“Према плану ликвидације Бобар банке остаће неисплаћено 44 одсто укупних преосталих депозита, односно око 62 милиона КМ. У случају остварења плана ликвидације, Банка би исплатила укупно око 170 милиона КМ свих депозита или око 73,6 одсто у односу на затечене депозите на дан поступка отварања ликвидације”, рекао је он.

(Цапитал)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

дјода

26.05.2016 16:45

Е како сад изгледа никад нецемо добити свој улозени новац , једино мозда да буде пребијање па нам бог подари мир и здравље а лопове казни по бозијој правди -- !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност

26.05.2016 20:51

И Бобар и Павловић су трошили туђе паре а Додику причали бајке на које је он насјео и тражили помоћ коју су од њега добили. Будите реални и реците шта је он тог добио а сад незна како да се извуче због њихове мегаломаније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

27.05.2016 06:32

То сто си рекао,није истина,ста су људи ,њим 2500,радили код Бобара И Павловица,зарадјивали,,пијесак,,,И један И други нису имали раднике на црно, плацали порезе,,али кулук не мозеш стици,уцјене,,,,клика је то,не можеш надавати,,,,класични рекет!!!!

Name

Драган

27.05.2016 07:43

Сви који су могли су трошили преко мјере. И зато нема ни пара ни покрића, бар њиве, зграде...ништа. Браћа опељешила све!

Name

Реалност за Милана

27.05.2016 17:46

Незнам шта мислиш под кулук, рекет знамо шта је, мислим да га ту нема. Додик је ургирао да И Бобар и Павловић добију паре од ИРБ-а , да државне фирме раде преко те двије домаће банка...и то је добро замишљено. Додика не подржавам али су га ова двојица добро изманипулисала јер су те паре гурнули у своје пропале фирме.

Name

Милан

28.05.2016 05:58

....пазите...које посрнуле фирме ,познајете неке солвентне,,,на овакву привреду тешко је одрзати адекватност капитала,,,разервације су страшне.....домаће банке,,..посрнуле привреда....које банке познајете домаце успјесне.....'ајте молим вас..каква актива 2 миљарде у оваквој дрзави...моле банке за пласмане....коме,,?Ја не браним....најлаксе је унистити...у Семберији не просе више само роми...држава је та која "регулише".....!?!?!?