Neće biti isplaćeno 62 miliona KM depozita

Prema planu likvidacije Bobar banke neće biti isplaćeno oko 62 miliona KM depozita, rekao je u intervjuu za poslovni portal CAPITAL likvidacioni upravnik Bobar banke Mile Maksimović.

Republika Srpska 26.05.2016 | 13:43
Neće biti isplaćeno 62 miliona KM depozita

Maksimović, koji funkciju likvidacionog upravnika obavlja već petnaestak mjeseci, očekuje da Agencija za bankarstvo Republike Srpske ove godine podnese zahtjev za pokretanje stečaja banke.

“Nakon otvaranja postupka likvidacije, Agencija za osiguranje depozita BiH je preuzela obavezu isplate osiguranih depozita u iznosu od 86,83 miliona KM. Bobar banka ad u likvidaciji je do sada Agenciji vratila 67 miliona KM. Sredstva za isplatu preostalog iznosa osiguranih depozita su obezbijeđena, ali zbog potrebe rezervacije sredstava po podnijetim tužbama 20 miliona KM je oročeno. Pored navedenog smanjen je i iznos namjenski oročenih depozita za 5,02 miliona KM iz kojih su naplaćeni krediti osigurani depozitom, kao i iznos od 357 hiljada KM po osnovu prebijanja depozita i kredita u skladu sa odredbama Zakona o bankama Srpske”, rekao je Maksimović.

Prema njegovim riječima ukupni neosigurani preostali depoziti iznose 140,02 miliona KM, a pprema planu likvidacije planirano je namirenje 56 odsto ukupnih preostalih depozita, odnosno oko 78 miliona KM.

Maksimović kaže da bi neisplaćeno ostalo 62 miliona depozita ili 26,4 odsto u odnosu na zatečeno stanje na dan otvaranja likvidacije.

“Prema planu likvidacije Bobar banke ostaće neisplaćeno 44 odsto ukupnih preostalih depozita, odnosno oko 62 miliona KM. U slučaju ostvarenja plana likvidacije, Banka bi isplatila ukupno oko 170 miliona KM svih depozita ili oko 73,6 odsto u odnosu na zatečene depozite na dan postupka otvaranja likvidacije”, rekao je on.

(Capital)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

djoda

26.05.2016 18:45

E kako sad izgleda nikad necemo dobiti svoj ulozeni novac , jedino mozda da bude prebijanje pa nam bog podari mir i zdravlje a lopove kazni po bozijoj pravdi -- !

ODGOVORITE
Name

Realnost

26.05.2016 22:51

I Bobar i Pavlović su trošili tuđe pare a Dodiku pričali bajke na koje je on nasjeo i tražili pomoć koju su od njega dobili. Budite realni i recite šta je on tog dobio a sad nezna kako da se izvuče zbog njihove megalomanije.

ODGOVORITE
Name

Milan

27.05.2016 08:32

To sto si rekao,nije istina,sta su ljudi ,njim 2500,radili kod Bobara I Pavlovica,zaradjivali,,pijesak,,,I jedan I drugi nisu imali radnike na crno, placali poreze,,ali kuluk ne mozeš stici,ucjene,,,,klika je to,ne možeš nadavati,,,,klasični reket!!!!

Name

Dragan

27.05.2016 09:43

Svi koji su mogli su trošili preko mjere. I zato nema ni para ni pokrića, bar njive, zgrade...ništa. Braća opelješila sve!

Name

Realnost za Milana

27.05.2016 19:46

Neznam šta misliš pod kuluk, reket znamo šta je, mislim da ga tu nema. Dodik je urgirao da I Bobar i Pavlović dobiju pare od IRB-a , da državne firme rade preko te dvije domaće banka...i to je dobro zamišljeno. Dodika ne podržavam ali su ga ova dvojica dobro izmanipulisala jer su te pare gurnuli u svoje propale firme.

Name

Milan

28.05.2016 07:58

....pazite...koje posrnule firme ,poznajete neke solventne,,,na ovakvu privredu teško je odrzati adekvatnost kapitala,,,razervacije su strašne.....domaće banke,,..posrnule privreda....koje banke poznajete domace uspjesne.....'ajte molim vas..kakva aktiva 2 miljarde u ovakvoj drzavi...mole banke za plasmane....kome,,?Ja ne branim....najlakse je unistiti...u Semberiji ne prose više samo romi...država je ta koja "reguliše".....!?!?!?