Посљедњи опроштај од Бате Живојиновића

Комеморација Бати Живојиновићу одржана је данас у Старом двору Скупштине града Београда. Присутнима су се обратиле Батине колеге и пријатељи, а први ред био је резервисан за Батину супругу Лулу, ћерку Јелену, као и унуке Дину и Велимира.

Србија 26.05.2016 | 13:11
Посљедњи опроштај од Бате Живојиновића

Међу присутнима, који су дошли да се опросте од великана српског и југословенског глумишта, поред породице, пријатеља, редитеља, глумаца присутни су и Ивица Дачић, Александар Антић, Јадранка Јоксимовић, Кори Удовички, Вања Удовичић, Зоран Ђорђевић, Тања Мишчевић, Синиша Мали, Дуда Ивковић, Драган Џајић...

Велимир Бата Живојиновић је одиграо највише улога у цијелом региону, оставивши иза себе незаборавне роле у више од 340 филмова и ТВ серија, а у свијету је познат прије свега по улози у филму "Валтер брани Сарајево", који је мега-популарност доживио у Кини.

Играо је у свим популарним ТВ серијама РТС-а од "Повратка отписаних", "Прича из радионице", "Позоришта у кући", "Грађана села Луга", "Сивог дома", "Краја династије Обреновић" до "Бољег живота", "Срећних људи", "Породичног блага", "Мог рођака са села".

Посљедњи пут пред камеру је стао почетком године, снимајући промотивни спот у којем је позвао кинеске туристе да дођу у Београд. На овогодишњем Фесту додељен му је Београдски побједник за изузетан допринос филмској умјетности, који је примила његова животна сапутница и главна подршка Лула Живојиновић.

Живојиновић је преминуо 22. маја у 83. години, а биће сахрањен данас у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар