Posljednji oproštaj od Bate Živojinovića

Komemoracija Bati Živojinoviću održana je danas u Starom dvoru Skupštine grada Beograda. Prisutnima su se obratile Batine kolege i prijatelji, a prvi red bio je rezervisan za Batinu suprugu Lulu, ćerku Jelenu, kao i unuke Dinu i Velimira.

Srbija 26.05.2016 | 13:11
Posljednji oproštaj od Bate Živojinovića

Među prisutnima, koji su došli da se oproste od velikana srpskog i jugoslovenskog glumišta, pored porodice, prijatelja, reditelja, glumaca prisutni su i Ivica Dačić, Aleksandar Antić, Jadranka Joksimović, Kori Udovički, Vanja Udovičić, Zoran Đorđević, Tanja Miščević, Siniša Mali, Duda Ivković, Dragan Džajić...

Velimir Bata Živojinović je odigrao najviše uloga u cijelom regionu, ostavivši iza sebe nezaboravne role u više od 340 filmova i TV serija, a u svijetu je poznat prije svega po ulozi u filmu "Valter brani Sarajevo", koji je mega-popularnost doživio u Kini.

Igrao je u svim popularnim TV serijama RTS-a od "Povratka otpisanih", "Priča iz radionice", "Pozorišta u kući", "Građana sela Luga", "Sivog doma", "Kraja dinastije Obrenović" do "Boljeg života", "Srećnih ljudi", "Porodičnog blaga", "Mog rođaka sa sela".

Posljednji put pred kameru je stao početkom godine, snimajući promotivni spot u kojem je pozvao kineske turiste da dođu u Beograd. Na ovogodišnjem Festu dodeljen mu je Beogradski pobjednik za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti, koji je primila njegova životna saputnica i glavna podrška Lula Živojinović.

Živojinović je preminuo 22. maja u 83. godini, a biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar