Претучени отац и кћерка се боре за живот!

Светозар Рпановић (90) и Душанка Абрашевић (67), из Дубочана код Зајечара, на Интензивној нези нишког Клиничког центра. Осумњичени Мића Предић (56) и његов син Далибор Предић (33) пали на полиграфу.

Србија 26.05.2016 | 10:13
Претучени отац и кћерка се боре за живот!

Лекари нишке Неурохирургије боре се за живот Светозара Рпановића (90) и његове ћерке Душанке Абрашевић (67) из села Дубочани код Зајечара који су брутално претучени и опљачкани у свом дому. Према речима лекара, Светозару се стање погоршало након операције и прикључен је на апарате за вештачко дисање. Душанка је нешто боље, али је и њено стање изузетно тешко и обоје се налазе у Одељењу интензивне неге.


"Прогнозе за опоравак су незахвалне јер је могуће да дође до компликација. Повреде главе су биле веома озбиљне. Успели смо да их оперишемо и сада чекамо исход", рекли су за "Вечерње новости" лекари НКЦ.

Далибор Предић (33), из борског села Слатина, и његов отац Мића (56), који су осумњичени да су у недељу зверски пребили Светозара и Душанку, пали су на полиграфу, сазнају "Новости". Наиме, према информацијама нашег листа, полиција је оперативним радом одмах посумњала да су отац и син починили несвакидашње разбојништво. Предићи су приведени, али су, током саслушања, негирали кривицу.

" По досадашњим сазнањима, Душанку и њеног оца 'типовао' је Далибор Предић, који је свог оца наговорио да му помогне да их опљачкају", сазнају "Новости" од извора блиског истрази.

"Отац је чувао стражу док је син зверским мучењем покушавао од Светозара и Душанке да изнуди признање где држе новац. Знао је да га имају јер син Абрашевићеве ради у Аустрији".

Далибор је, најпре, у шталу угурао несрећну жену, где јој је везао руке и уста, након чега ју је сурово пребио. Том приликом јој је поломио вилицу и нанео тешке повреде главе, али жена није признала где држи новац.

"Далибор је Душанку, док је отац чувао стражу, а Светозар био закључан у купатилу куће, гурнуо у одвод за фекалије у штали у којој су се налазиле краве", наставља саговорник.

"Абрашевићева је ту затечена са задигнутом сукњом и доњим вешом, који је је био смакнут испод колена. Још немамо информације да ли је несрећна жена силована. Далибор не признаје да је то урадио, тако да ћемо одговор на то питање имати када стигну резултати анализе вагиналног бриса".

Након што је завршио са Душанком, Далибор је ушао у купатило куће и ту брутално претукао и Светозара, али ни он није казао где држи новац.

"Предић је, потом, старца закључао у купатило. Обавио је преметачину куће и ту је нашао 1.500 евра", наставља саговорник.

"Новац је пронађен код ухапшених".

Након разбојништва, отац и син су побегли са лица места. Међутим, полиција им је већ била на трагу. Далибор се терети да је пребио оца и ћерку, док је Мића осумњичен да је помогао сину да изврши то дело, као и да је унишито крваву одећу и обућу коју је Далибор носио приликом извршења злочина.


ДУШАНКА ПОЗНАЈЕ НАПАДАЧЕ

Мићин рођени ујак, који је пензију стекао у Швајцарској, живи у Дубочану, рекао нам је извор из МУП. - Предићи су често ишли у то село и помагали Мићином ујаку. Ту су упознали Душанку Абрашевић, која је том човеку чувала кућу док је овај био у иностранству.

У разговору са Душанком, Далибор је сазнао да јој син ради у Аустрији и да јој шаље новац да дозида кућу. Решио је да је опљачка, а оца је убедио да му помогне. У борском селу Слатина за Предиће кажу да су мирни људи и да никада од њих не би очекивали да почине такав монструозни злочин.

(Вечерње новости)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

брзи

26.05.2016 08:42

Потребан под хитно:ГОЛИ ОТОК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мица

26.05.2016 09:05

Само Голи оток мозе увести рад и ред на Балкану, али почети од ,,главе,, па надоле.

Name

Србин али прави

26.05.2016 08:50

На залос није то једини слуцај,јадни људи стари и немоцни а то мозе урадити само сљам људског рода а такве треба вјецно казнити и то у руднике и дозивотна.Под хитно мијењати закон и све остало једино сто је добро у Америци сто имају смртну казну а опет се десава криминал. Криминалаца има свугдје а на западу многи долазе са балкана и брукају нам нацију,срамотно и залосно,сви гресници морају одговарати за своја дјела....

ОДГОВОРИТЕ
Name

болеснике на стрељање

26.05.2016 09:54

Није ово само изивљавање него изивљавање и понизавање над старим и немоцним.

ОДГОВОРИТЕ