Маркез напада Мото ГП титулу!

„Ту сам, у борби за титулу, мислим да у овом моменту десет бодова више или мање не значи превише“, тврди борбени Марк Маркез.

Остали спортови 03.06.2016 | 21:45
Маркез напада Мото ГП титулу!

За возача Хонде Марка Маркеза изгубљен двобој на Муђелу не значи и изгубљен рат у Мото ГП шампионату! Шпанац је уверен да је у Италији доказано да његов поход на титулу није окончан, али и да Јамаха није ни изблиза толико неприкосновена да се он у великом стилу не би могао попети на трон краљевске класе макар то било и у финишу сезоне.

„У трци нисам успео и то није ништа страшно јер смо се борили до самог краја. На крају крајева, био је то сјајан шоу за навијаче. Ту сам, у борби за титулу, мислим да у овом моменту десет бодова више или мање не значи превише“, рекао је Маркез коме по свему судећи није ни на крај памети да жали за изгубљеним стотинкама у последњим метрима трке у Муђелу.
„Свакако да Валентино није имао среће, али на крају морао сам приграбити профит од тога јер никада не знате шта вас чека у будућности, па тако не можете ни да мислите хоће ли вам се срећа вратити или не“, искрен је Маркез када говори о бенефицијама које је стекао када јеВалентино Роси одустао, а он дошао у позицију да јури током целе трке доброг Хорха Лоренца.

Са друге стране победник трке Хорхе Лоренцо сматра да је у двобоју са Маркезомлуцидном реакцијом, и уз пуно среће, успео да освоји трку. Он такође каже да у дуелу са доктором не би издржао до краја трке, па је за њега срећа ипак релативан појам у анализи трке са Муђела. Он такође, попут Маркеза прича да је ситуација била нестварна за Мото ГП, и да су његови пнеуматици били на издисају што је значило да би борба са Росијем пре или касније била изгубљена.

Његова победа утолико је вреднија, јер се испоставило да је Маркез успео да надокнади сав заостатак, што је на крају за резултат имало губитак вођства у трци. Пресудило је деветнаест стотинки, и то је чист бенефит кога му је донела Јамаха након попуштања кочнице и луде трке на циљном правцу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар