Markez napada Moto GP titulu!

„Tu sam, u borbi za titulu, mislim da u ovom momentu deset bodova više ili manje ne znači previše“, tvrdi borbeni Mark Markez.

Ostali sportovi 03.06.2016 | 21:45
Markez napada Moto GP titulu!

Za vozača Honde Marka Markeza izgubljen dvoboj na Muđelu ne znači i izgubljen rat u Moto GP šampionatu! Španac je uveren da je u Italiji dokazano da njegov pohod na titulu nije okončan, ali i da Jamaha nije ni izbliza toliko neprikosnovena da se on u velikom stilu ne bi mogao popeti na tron kraljevske klase makar to bilo i u finišu sezone.

„U trci nisam uspeo i to nije ništa strašno jer smo se borili do samog kraja. Na kraju krajeva, bio je to sjajan šou za navijače. Tu sam, u borbi za titulu, mislim da u ovom momentu deset bodova više ili manje ne znači previše“, rekao je Markez kome po svemu sudeći nije ni na kraj pameti da žali za izgubljenim stotinkama u poslednjim metrima trke u Muđelu.
„Svakako da Valentino nije imao sreće, ali na kraju morao sam prigrabiti profit od toga jer nikada ne znate šta vas čeka u budućnosti, pa tako ne možete ni da mislite hoće li vam se sreća vratiti ili ne“, iskren je Markez kada govori o beneficijama koje je stekao kada jeValentino Rosi odustao, a on došao u poziciju da juri tokom cele trke dobrog Horha Lorenca.

Sa druge strane pobednik trke Horhe Lorenco smatra da je u dvoboju sa Markezomlucidnom reakcijom, i uz puno sreće, uspeo da osvoji trku. On takođe kaže da u duelu sa doktorom ne bi izdržao do kraja trke, pa je za njega sreća ipak relativan pojam u analizi trke sa Muđela. On takođe, poput Markeza priča da je situacija bila nestvarna za Moto GP, i da su njegovi pneumatici bili na izdisaju što je značilo da bi borba sa Rosijem pre ili kasnije bila izgubljena.

Njegova pobeda utoliko je vrednija, jer se ispostavilo da je Markez uspeo da nadoknadi sav zaostatak, što je na kraju za rezultat imalo gubitak vođstva u trci. Presudilo je devetnaest stotinki, i to je čist benefit koga mu je donela Jamaha nakon popuštanja kočnice i lude trke na ciljnom pravcu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar